Přerůstají vám Vánoce přes hlavu? Otestujte se

S adventem se jen těžko vyhneme nějaké té předvánoční náladě, ale jak se říká, nic se nesmí přehánět. Jak poznat, že už vám svátky do života zasahují víc, než by měly? Napovíme vám!

Pokud se ve většině následujících poznávacích znamení poznáte, zkuste zařadit zpátečku. Jinak hrozí, že se uhoníte a ze samotných Vánoc nakonec nebudete nic moc mít.

Poznávací znamení č. 1: Pečete od rána do večera

Vaše kuchyň připomíná od počátku prosince pekárnu. Ve spíži už máte 16 druhů cukroví, ale stejně pořád prohledáváte knihy, časopisy a internet, jestli byste nějaké další neobjevila. S kamarádkami či kolegyněmi už prakticky o ničem jiném nemluvíte a vážně nechápete, že ony mají zatím jen pár perníčků a z představy slepování lineckého nikterak nejásají. Pečení věnujete prakticky každou volnou chvilku – spánek máte naplánovaný nejdřív na leden.

Poznávací znamení č. 2: Výzdoba jak z katalogu

Většina supermarketů začala s vánoční výzdobou na počátku října – a vy jste je o pár dní později následovala. Na okně vám blikají miliony světýlek, každá stromek v zahradě svítí jinou barvou, v domě či bytě je všude tolik ozdob, věnců, figurek, řetězů, svíček a dalších dekorací, že si sousedé myslí, že máte nějaký výprodej. A vy stále přemýšlíte, jak tu „vánoční atmosféru“ ještě zintenzivnit.

Poznávací znamení č. 3: Koledy už dva měsíce...

Vaším bytem se již od listopadu rozléhají vánoční písničky a koledy. Sousedé tiše bouchají hlavami do zdí, protože tu „Tichou noc“ slyšeli už šedesátkrát (jen dneska), o „Christmas Is All Around“ z Lásky nebeské raději nebudeme začínat…

Poznávací znamení č. 4: ...o filmech ani nemluvě

A když už jsme zmínili Lásku nebeskou… Filmy s vánoční tématikou, pohádky, které se tradičně vysílají během svátků, to vše sledujete už týdny. Manžel s fotbalem či dcera s oblíbeným seriálem nemají nejmenší šanci. Vždyť jsou přeci Vánoce (za tři týdny), no ne?

Poznávací znamení č. 5: Chytáte se každé vločky

Nic ve vašem žebříčku vánočních hodnot nestojí výše než bílé Vánoce. Bohužel v našich zeměpisných šířkách se jich dočkáte málokdy, a tak už od října sledujete každou předpověď počasí a každou vločku, co se snese z nebe, oslavujete výbuchy radostného smíchu. Zatímco lidé okolo vás nadávají na mrazy a náledí, vy si v hloubi duše přejete, aby bylo ještě hůř, protože „jinak ten sníh zase letos nebude“.

Poznávací znamení č. 6: Domácí tvořeníčko pro všechny

Zatímco děti se po pár pokusech začnou nudit, vy je stejně nutíte vyrábět nejrůznější vánoční dekorace a jiné předměty. Nakonec u toho stejně skončíte sama, což vás ale nijak neodradí a papírové vločky vystřihujete klidně o půlnoci (mezi vyndáváním plechů s cukrovím z trouby).

Poznávací znamení č. 7: Dárky, dárky, dárky

Ačkoli máte dárky nakoupené už od září, stejně neustále vymýšlíte, co ještě komu pořídit. Na nákupy se klidně vydáte i o adventním víkendu, kdy jsou obchodní centra přeplněná až po strop, ale vy přeci víte, že to k svátkům patří a že 61 dárků je pořád ještě málo. Zásob balicího papíru máte tak na troje další Vánoce („ale podívejme se, tady mají takový s roztomilými sněhuláčky, no ten tu nemůžu nechat“).

Poznávací znamení č. 8: Vánoční čepice a spol.

Jakmile uhodí ony milované mrazy („třeba bude konečně sněžit“), vytáhnete ze skříně santaclausovskou čepičku, kulich se sobem, svetr se sněhulákem… Prostě nikdo nepřehlédne, že se těšíte na Vánoce!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07
54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat