5 předsevzetí pro novopečené maminky: Tahle zvládnete

Pokud jste se nedávno stala maminkou, mnoho předsevzetí zaměřených na sebe sama si nejspíš nedáváte. Vše se zkrátka točí kolem miminka. Ale byla by chyba zapomínat i na sebe!

Jistě, těžko si při vší té péči o děťátko můžete ještě dovolit ztrácet drahocenný čas nějakými složitými předsevzetími. Ovšem ta následující opravdu zvládnete!

1. Přečtu alespoň jednu knihu za měsíc

Kde v tom zmatku a nekončící práci ještě hledat čas na čtení? Co třeba ve chvílích, kdy máte tendenci sáhnout po ovladači televize? Prostě ho vyměňte za knihu. Nebo před spaním – bude se vám mnohem lépe usínat (a všichni víme, jak vzácný je v prvních měsících života miminka náš spánek). A také je čtení skvělý způsob relaxace.

Nemusíte číst nic vážného nebo hned sáhnout po knize počtem stránek připomínající Ottův slovník naučný. Začněte třeba s nějakými kratšími povídkami. Uvidíte, že za pár měsíců ono předsevzetí „jedna kniha měsíčně“ splníte.

2. Naučím se meditovat

Že se vám při slově „meditace“ ježí všechny chloupky na těle? Ani tak byste ji neměla zatracovat. Na skutečnou relaxaci, kdy máte třeba hodinu nebo dvě jen a jen pro sebe, můžete s malým miminkem zapomenout. Vy potřebujete něco účinnějšího a mnohem méně časově náročného. Meditace může trvat jen 10 minut, aby vás zbavila úzkostí, nervozity či stresu. A 10 minut už ve svém nabitém rozvrhu najdete. Porozhlédněte se na internetu, jaký typ meditace by vám vyhovoval, a naučte se ho!

3. Začnu se soustředit na vztah s partnerem

Není třeba si nic nalhávat – po porodu miminka šla romantika stranou. Nemáte na ni ani čas, ani energii, ani náladu. Tak si slibte, že s tím něco uděláte. Nemá cenu se do něčeho nutit, ale postupně zkuste s partnerem zase najít k sobě cestu, začněte si dokazovat, že příchod nového života vaši lásku jen posílil, nikoli narušil. K romantice už je pak je krůček. Jak děťátko poroste, budete mít i více času jeden na druhého – využijte z něj každou minutku!

4. Zkusím se zbavit těhotenských kilogramů

Pokud jste během těhotenství nějaké to kilo nabrala a ráda byste ho zase zhubla, směle do toho. Ale pozor, nemějte na sebe příliš vysoké nároky a hlavně zapomeňte na nějaké diety (zvláště pokud kojíte). Prostě zkuste staré dobré „vybírám si, co jím, a více se hýbu“. Žádné experimenty! Že to nejde tak rychle, jak byste si představovala? No a co! Však vy se zase na svou váhu dostanete!

5. Najdu si čas i na sebe

Je jasné, že to nejspíš nebude hned, zvláště pokud jste opravdu čerstvou maminkou. Ale jak bude v průběhu roku vaše miminko růst, nebude na vás tak závislé a vy si budete moct dovolit i nějaké to rozmazlení v podobě večera s kamarádkami, dlouhé relaxační koupele nebo romantického víkendu s partnerem (od čeho máme hlídací babičky nebo kamarádky, no ne?).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat