8 vět, které bezdětné páry slýchají neustále

Některé páry se založením rodiny nijak nespěchají, jiné nemají nějakou dobu štěstí, a i když se o miminko snaží, nedaří se. Některé dvojice pak o dítěti ani neuvažují (ať už momentálně nebo z dlouhodobého hlediska). Ať už je ale důvod jakýkoli, jsou věty, které jejich okolí neustále opakuje a na které po nějaké době začnou být tito lidé tak nějak alergičtí.

Pokud máte kolem sebe dvojici, jež (zatím) nepřivedla na svět potomka, pak se raději následujících výroků nedopouštějte. A jestliže jste jedním z partnerů bezdětné dvojice, pak zkuste spočítat, kolikrát už jste některou z následujících vět slyšeli.

„A už jste na miminku začali pracovat?“

Jinými slovy – a už spolu spíte bez antikoncepce? Zvláštní, normálně by se člověk na něco tak intimního nezeptal, ale jak jste dvojicí po třicítce, najednou to všechny zajímá.

„Buďte rádi, aspoň se můžete pořádně vyspat/cestovat…“

Pro páry, jež se o miminko zatím neúspěšně snaží, je to poměrně malá náplast na skutečnost, že stále ještě nejsou rodina. Určitě by za dítě vyměnily hodiny a hodiny spánku či všechny možné výlety po světě.

„Když vidíte ty naše děti, tak je to dobrá antikoncepce, co?“

A opět – partneři, kteří jsou bezdětní, protože se jim z nějakého důvodu nedaří otěhotnět, moc dobře vědí, že nic a nikdo nemůže jejich touhu po dítěti změnit. Ani rozjívené a nevychované ratolesti přátel či příbuzných. Mimochodem, pokud takovou větu pronesete před dvojicí, jež o dětech neuvažuje nebo netouží, počítejte s tím, že se můžete dočkat upřímné odpovědi…

„No, jen si ještě užijte sexu, protože po dítěti už žádný nebude!“

Tak zaprvé – zas tak hrozné to není (i když je pravda, že nějakou dobu po porodu nebude s milováním mnoho příležitostí, tedy i po skončení šestinedělí). A zadruhé – neprozrazujete tím náhodou spíš víc o svém vlastním sexuálním životě?

„Vy ani nemůžete vědět, co je únava!“

Vážně myslíte, že jen rodiče znají únavu? Tak vidíte…

„Buďte rádi, že jste jen dva!“

Jenže právě spousta bezdětných párů by dala kdovíco za to, aby se ze dvou stali tři. Nebo čtyři. Poukazovat na to, jaké je štěstí, že zatím nemají děti, je poněkud necitlivé.

„A kdy už konečně založíte rodinu?“

Upřímná a trefná odpověď by nejspíš zněla: „Až se nám bude chtít/Do toho ti nic není.“ Na podobné otázky mají snad právo jen babičky, maminky a zvědavé tetičky.

„Dokud nemáte děti, nevíte, co je smysl života/co je opravdová láska!“

Raději bez komentáře.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat