Hlídejte často vnoučata. Zlepšíte si pamět i fyzičku

Fungujete (nejen) o prázdninách jako „hlídací babička“? Pak mají jistě radost nejen vaše vnoučata a jejich rodiče, ale i vaše tělo. Je totiž prokázáno, že vnoučátka prospívají zdraví! Jak?

Síla objetí

Kdykoli chováte své vnouče v náručí nebo je objímáte, dojde u vás ke snížení hladiny stresových hormonů a také se vám lehce zpomalí tep. Všechny starosti odplují, což – jak je známo – prospívá nejen naší duši, ale i tělu.

Ty dnešní zábavy…

Také máte pocit, že vaše drahá vnoučátka tráví až příliš času u nejrůznějších videoher? Namísto předem prohraného boje vyhnat je ven na déle než dvě hodiny v kuse s nimi jejich „hobby“ zkuste sdílet. Nejenže posílíte vzájemné pouto a užijete si spoustu zábavy, ale navíc podle některých odborníků mohou videohry přispívat ke zlepšení rovnováhy u seniorů.

Paprsky na dosah

Pokud jste naopak se svými vnuky a vnučkami neustále někde venku, také vám vaše zdraví poděkuje. Pobyt na čerstvém vzduchu pro vás totiž mimo jiné znamená i dávku vitaminu D, jenž přispívá ke zdraví kostí a také bojuje proti depresím.

Lepší než posilovna

Popadnout malé vnouče do náručí a přenést ho na určené místo je jednak často jedinou možností, jak se dostat, kam potřebujete, ale také skvělým posilováním! A to vám může podle vědců přidat až 2 roky života, a tedy radosti s vnoučátky!

Pro zdravé srdce

S rodiči by možná nešla, ale s babičkou se i vnoučata ráda vydají na procházku! A tím jí pomáhají snižovat riziko srdečních onemocnění. Pravidelná chůze je totiž jedním z nejlepších prostředků prevence!

Paměť jako zamlada

Studie z roku 2014 prokázala, že pokud babička hlídá vnouče alespoň jeden den v týdnu, snižuje se u ní riziko onemocnění Alzheimerovou chorobou. To už stojí za to, co říkáte!

Bez odpočinku

Ačkoli se kolem vnoučat poměrně naběháte (především kolem těch nižšího věku) a do postele upadáte zmožená, takový pohyb vám může prospívat! Udržuje vás totiž aktivními a prospívá hybnosti kloubů.

Bez počítání oveček

A když už jsme u oné fyzické únavy – všimla jste si někdy, jak po dni stráveném s vnučkou či vnukem bez potíží usínáte? A protože spánek je pro lidské zdraví kriticky důležitý, prospívají vám vnuci vlastně i tím vyčerpáním…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat