Vyrazte s rodinou na piknik. Seznam, co vzít rozhodně s sebou

17.05.2018 | Děti a rodina

Krásný den strávený v přírodě se svými nejbližšími. Spousta dobrého jídla a pití, nějaká ta společenská hra a hlavně dobrá nálada. Taková je ideální náplň pro teplá odpoledne. Přinášíme vám důležité tipy, jak si piknik s rodinou či přáteli perfektně užít a na nic nezapomenout.

Velká deka

Základem každého piknikového posezení je deka, na kterou se vejdou všichni účastníci i s jídlem. Počítejte s tím, že část jídla možná na dece i skončí, proto volte takové barvy, aby vás nemrzel případný flek. Taktéž nedoporučujeme žlutou. Ta totiž přitahuje hmyz.

Jídlo

Rozhodně volte takové potraviny, které nebudou složité na přípravu a nepodléhají na sluníčku či v teple rychlé zkáze. Ideální je ovoce, zelenina, sendviče, bublanina apod. a samozřejmě přibalte i nápoje.

Nádobí

Nezapomeňte také na tácky a kelímky na nápoje. Jídlo samotné uložte do plastových krabiček s víčky, zamezíte tím, aby se jídlo otlouklo. K sehnání jsou dokonce piknikové koše s plnou výbavou. Najdete v nich nejen prostor pro vaše dobroty, ale také praktické kapsy s plastovými talířky, příbory i hrnečky.

Vlhčené ubrousky

Bez vlhčených ubrousků už si dnes mnoho lidí neumí představit svoji existenci. Jsou výborným pomocníkem na očištění ulepených rukou, ale i otření použitého nádobí nebo vyčištění skvrn na dece či oblečení. Určitě si je s sebou přibalte.

Opalovací krém

Máte v plánu trávit celý den venku? Pak je rozhodně vhodné, přibalit si s sebou i opalovací krém. Zejména, pokud s vámi do přírody vyrážejí i děti. U nich nezapomeňte na pokrývku hlavy. I na jaře už má sluníčko pořádnou sílu.

Vývrtka na víno

Pokud si s přáteli chcete dopřát doušek dobrého vína, určitě nezapomeňte na vybavení, kterým ho otevřete. Korkový špunt vmáčknutý do lahve je sice lepší nouzové řešení než uražené hrdlo, ale s vývrtkou bude celý proces pohodlnější.

Nůž

Na ten byste neměli zapomenout. Kapesní nožík je nedílnou součástí piknikového koše i pobytu v přírodě. Ten by správnému výletníkovi neměl chybět nikdy.

První pomoc

Určitě nemusíte přenášet celou lékárničku, ale pár drobností byste si s sebou do přírody vždy přibalit měli. Dezinfekční sprej, pár náplastí, lék proti bolesti a obvaz by neměly chybět.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat