Blázníte ze svého puberťáka? Poznejte vychytralé tresty pro zlobivé teenagery

18.06.2018 | Děti a rodina

Jakým způsobem nejlépe potrestat své dítě? Univerzální odpověď asi neexistuje, ale rozhodně je vhodné, když částečně o svém trestu bude rozhodovat i samotné dítě. Jak? Nemyslíme tím úplně situaci, kdy dojde na dohodu, kdy vy jako rodič, dáte dítěti na zadek a ono si samo řekne, kolikrát bude plácnuto. V podstatě ale nejsme zcela daleko od pravdy.

Máš zaracha!

Tuhle větu známe asi všichni. Co takhle pověstného „zaracha“ povýšit na dokonale promyšlený plán? Dítě se nad tímto příkazem znechuceně zašklebí a vztekle se zabouchne ve svém pokoji. Potom vám den za dnem připomíná, jaká je to nuda být doma, a snaží se zdeptat vás natolik, abyste polevili, a zákaz vycházek zrušili. Nakonec je to trest spíš pro vás.

Pokud trváte na domácím vězení, dejte mu například knihu (nebo dvě) a bude záležet jen na dítěti, za jak dlouho ji přečte. Až bude u konce, vězení končí. Dáte mu prostor, aby o délce „zaracha“ rozhodovalo samo a zároveň si ušetříte spoustu řečí, jaká je to hrůza být s vámi v jednom domě. Vyplatí se na závěr otestovat, zda nezbedné dítko knihu skutečně přečetlo.

Haló? To je ústředna?

Snad všichni máme doma nějaký starý mobilní telefon. A pokud ne, někdo z našich známých se určitě nějakého staršího veterána rád zbaví. Proč? Dnešní mládež propadla éře chytrých telefonů a neumí si bez něj představit svůj život. Báječným trestem pro neposlušného puberťáka je, když ho na čas připravíte o jeho hlavní zdroj zábavy a nahradíte ho prostředkem pro komunikaci.

Se starým černobílým, tlačítkovým mobilem toho moc neprosurfuje, ani moc „nezamachruje“, ale zůstanete ve spojení, kdyby se cokoli dělo.

Kdo má dnes službu?

Přiznejme si, kdo z nás má nervy na to, aby svého adolescenta neustále přemlouval k tomu, aby pomáhal v domácnosti nebo uklízel alespoň sám po sobě? Málokdo. Ale ono ho neubude, když si jednou za čas vyzkouší, jaké to je, když se musí kromě jiného rodič starat ještě o domácnost. Tím spíše, pokud dítě provedlo něco, za co by mělo být potrestáno. Napište mu seznam prací, které je potřeba udělat a nechte to na něm.

Po splnění všech bodů ze seznamu trest končí. Pokud byla práce odvedena poctivě. Připravte se na salvu vytáček a stížností, mnoho kyselých obličejů a nenávistných vět. K úplnému prozření ho trest asi nepřivede, ale vy budete mít doma alespoň uklizeno.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat