Aromaterapie pro děti. Co zabírá na špatnou náladu či nachlazení

Chcete jemně tonizovat tělo či psychiku svých dětí v otázkách zdraví, spánku, soustředění nebo uklidnění? Pak se obraťte na aromaterapii. Jaké oleje jsou pro naše nejmenší vhodné? Kromě levandule uplatníte i heřmánek!

Aromaterapie se týká působení rozmanitých přírodních vůní na celý organismus člověka. Ředěné esenciální oleje se aplikují přímo na pokožku, dostanou se do těla a objeví se i v krvi s tím, že je tělo po několika hodinách opět vyloučí. Výhodou je, že tímto způsobem lze obejít trávicí trakt. Esenciální oleje působí rovněž na naše čichové receptory. Jejich inhalací dochází k odblokování uložených negativních emocí nebo potlačovaných energií v mozku. Proto zařaďte aromaterapii do každodenního života vašeho miminka.

Děti milují masáže a doteky, jenž jim přináší lásku, teplo, jistotu. Jedná se o druh komunikace beze slov, která může velmi silně posílit vzájemné citové pouto. Jemná masáž přírodními esenciálními oleji velmi dobře působí na řadu neduhů. Pomáhá nejen se zdravotními problémy, ke kterým patří například rýma, nachlazení, alergie či ekzémy, ale poradí si i s psychickými bloky či traumaty (poporodní trauma, porucha soustředěnosti, nevyrovnané emoce a podobně).

Vhodné oleje pro nejmenší

Mezi vhodné éterické olejíčky pro malé děti patří levandule, heřmánek, neroli, růže a eukalyptus. Levandulový olej vlivem své modré energie pomáhá snížit horečku a tím pádem i vzniklou červenou energii. Lze jej použít v případě nervového vyčerpání, u vzteklých i hysterických dětí. Vtíráním neředěné levandule do vlasů se lze lehce zbavit vší. Má vaše miminko problém spíš s usínáním a často se v noci budí? Sáhněte po heřmánku a růži, jsou zklidňující, tišící, pomůžou dítku lépe usnout.

Pokud je vaše dítě bez nálady, zvolte olej neroli, který pozvedne jeho dušičku a pomůže ho rozveselit. V případě nachlazení zase sáhněte po eukalyptu. Ten uvolní dýchací cesty jedna radost. Stačí, když dítěti namasírujet plosky nohou eukalyptovým olejem v poměru 20 kapek rozpuštěných ve 30 ml základového (nosného) oleje. Ostatně, tento poměr se obecně považuje za velmi vhodný.

Příprava masážního oleje

Pokaždé, když budete míchat masážní olej, připravte si 30 ml základového oleje, například kvalitní mandlový, olivový nebo slunečnicový olej, do kterého nakapejte 20 kapek esenciálního oleje. Vždy volte přírodní 100 % silice. Dle nejrůznějších knih o aromaterapii je možné vonné silice přidávat do koupele, nebo jimi lehce pokropit polštář, či místo, kde děťátko spí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat