Neubližte svému miminku nekvalitní kosmetikou

24.02.2015 | Děti a rodina

Lidská kůže je ochrannou bariérou, ale také transportérem, jehož prostřednictvím mohou malé molekuly některých chemických látek proniknout hluboko do těla a krevního oběhu. A týká se to především těch nejmenších.

Imunitní systém miminek se stále vyvíjí, a tak může být nebezpečné zatěžovat jej hned v rané fázi nebezpečnými sloučeninami.

Pokud přemýšlíte, s jakými chemikáliemi by se při vší vaší opatrnosti mohlo vaše děťátko setkat, pak vězte, že se mohou skrývat v kosmetických přípravcích, které denně při péči o miminko používáte.

Maskované škodliviny

„Některé z těch nejnebezpečnějších umělých přísad kosmetických přípravků se mohou hromadit ve vnitřních orgánech a často mají velmi závažné, negativní a dlouhodobé účinky. Nebezpečné chemikálie, které jsou obsaženy v mnoha výrobcích pro děti, tak mohou překážet přirozenému růstu a vývoji, narušit hormonální rovnováhu a potenciálně poškodit citlivý reprodukční systém a endokrinní funkce dítěte. Mezi tyto škodlivé látky patří konzervační látky, formaldehyd a parabeny, barviva a vůně,“ vypočítává Jana Demel ze společnosti ambiora, která se specializuje na kvalitní dětskou organickou kosmetiku.

Většina dnešních produktů v kategorii péče o pleť je vyrobena s použitím syntetických minerálních olejů a jiných umělých přísad získaných z ropných produktů. „Vše je často maskováno tak, aby byl zakryt jejich skutečný původ. Tyto ingredience jsou levné, výhodné a běžně používané, ale taky nezdravé pro uživatele i pro životní prostředí. Ve skutečnosti představují významné zdravotní riziko, a to zejména pro malé děti,“ varuje Jana Demel.

Co je vlastně organická kosmetika?

Organické kosmetické produkty jsou vytvořeny s použitím pouze přírodních a pokožce prospěšných ingrediencí. Více než 99 procent z nich bylo získáno z organicky pěstovaných rostlin. Ty jsou přísně vybírány podle funkčnosti, bezpečnosti a účinnosti a jsou zpracovány za striktně kontrolovaných podmínek, aby byla zajištěna čistota a došlo k zachování všech jejich biologických živin. Pro splnění organických norem musí být 100 % ingrediencí ze schváleného přírodního zdroje a minimálně 95 % z nich musí být skutečně organicky certifikovaných.

„Při výrobě organických produktů se výrobci snaží zabránit znečišťování životního prostředí, minimalizovat emise uhlíku, snížit množství odpadu a mít tedy recyklovatelné nebo biologicky rozložitelné obaly,“ říká dále Jana Demel. „Přírodní organické produkty neobsahují žádné živočišné složky (kromě včelího vosku, který je sesbíraný bez poškození včel) a nejsou testované na zvířatech. Mohou být s důvěrou použity vegetariány i vegany,“ uvádí další přednosti organické kosmetiky Jana Demel ze společnosti ambiora. Ta nabízí pouze certifikovanou přírodní kosmetiku. V jejím portfoliu najdete značky, jako je Koala Baby Organics (celosvětově nejorganičtější značka v péči o dětskou pokožku),

Jack N‘ Jill (ty nejlepší a nejpřírodnější výrobky pro dětskou zubní hygienu), Buds for Baby (nabízí široký sortiment přírodních výrobků pro všechny věkové kategorie dítěte – novorozenec, kojenec, batole, předškolák, sortiment pro ekzematiky a alergiky) nebo Pitta Patta (cenově dostupnější organická sada kosmetiky pro nejmenší).








Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat