Zlozvyky, které by se mělo dítě odnaučit, než půjde do školky či školy

Nemyslete, že jen my dospělí máme podivné zlozvyky a závislosti. Děti jsou nám v tomto ohledu zdatnou konkurencí. Které bychom je ale měli co nejdříve odnaučit?

Cucání palce

Tento zlozvyk je nebezpečný hned z několika důvodů – jednak křiví zoubky, jednak si dítě do úst zanáší spoustu mikrobů (a infekce na sebe nenechá dlouho čekat) a navíc si usilovným cucáním může způsobit odřeniny a puchýře.

Tahání za vlasy

V batolecím věku se tahání za vaše vlasy dá ještě tolerovat, ale snažte se dítěti vysvětlit, že se to nedělá. Nejenže vám ničí porost hlavy, ale co když se stejně bude chovat k dětem nebo učitelkám ve školce?

Zadržování dechu

Některé děti využívají tuto taktiku, aby dostaly, co chtějí. Jenže je to poměrně nebezpečná taktika – pokud zadrží dech na příliš dlouhou dobu, mohou omdlít a nepěkně si ublížit.

Šťourání v nose

Není třeba si nic nalhávat - je to nevychovanost a nikterak estetický zlozvyk. Ale přispívá i k častějšímu krvácení z nosu a nejrůznějším infekcím.

Okusování nehtů

Nejenže si dítě ničí nehty a může si poškodit i pokožku na špičkách prstů, ale hrozí i odlomení kousku zubu. Nemluvě o tom, že se za dětskými nehtíky skrývá spousta špíny!

Skřípání zuby

Jako by nestačilo, že si děti ničí zoubky, ale mohou trpět bolestmi čelistí a hlavy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat