Prostreno.cz

V zimě potřebují vlasy větší péči. Naučte se triky, jak na to

14.11.2016 | Tipy a triky

Vítr, mráz, mlha či sníh nejsou pro vlasy těmi ideálními společníky. Ráno se před odchodem z domu upravíte a po chvíli se váš účes změní v lepkavý slepenec. Stačí ale pár triků a váš účes bude proti nepřízni počasí odolnější.

Výběr vlasové kosmetiky

To je základ úspěchu. V zimních měsících není vhodné používat lak na vlasy. Přitahuje vlhkost, ta jej rozpouští a vlas slepuje. Vhodné je užívat pěnové tužidlo a gel. Vlasy jen vyfoukat a lak používat opravdu jen minimálně.

Ochrana

Toto náročné období vyžaduje mnohem intenzivnější péči. Proto používejte vyživující kondicionéry. Vlasy rovněž ochrání proti statické elektřině, která vzniká při nošení čepic a způsobuje oslabení a lámavost vlasů.

Venku je vlhko a zima, v bytech zase sucho a teplo. To rovněž přispívá ke vzniku statické elektřiny. Udržujte proto v bytě ideální vlhkost, používejte účinné zvlhčovače.

Důležitá je čistota

Změna vlhkosti prostředí v zimních měsících způsobuje, že se na vlasech v mnohem větší míře usazují nečistoty. Proto je nutné je pravidelně mýt, někdy dokonce denně. Nebojte se, ač se to kdysi tradovalo, každodenní mytí vlasům při použití správné kosmetiky rozhodně neškodí. K tomuto účelu jsou vhodné šampony pro každodenní mytí.

Správný sestřih

Čím lepší střih vlasů budete mít, tím budou potřebovat méně fixačních prostředků. Proto si nechte vlasy před zimou ostříhat. Samozřejmě čím kratší účes na zimu zvolíte, tím lépe.

Vlasy na horách

Tady je trochu jiná situace. Ač se jedná o zimní měsíce, je potřeba vlasy na horách chránit proti slunci. Na dovolenou si s sebou proto vezměte vlasovou kosmetiku s UV faktorem a po příjezdu použijte masku na vlasy.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat