7 tipů pro krásné nehty

Snad každá žena touží po krásných a zdravých nehtech. Jenže většina z nás je tak zaměstnaná, že nemá čas věnovat svým nehtům tolik péče, kolik by si zasloužily.

Bety.cz má vás pár jednoduchých tipů, jak docílit upravených a zdravých nehtů při minimální námaze a ztrátě času.

1. Výživa

Investujte do speciální nehtové výživy – vypadá trochu jako lak na nehty, ale většinou je na olejové bázi a smývá se. Stačí ji nanést jedenkrát týdně a nechat chvíli působit. Na trhu je k dostání spousta různých značek, takže si určitě vyberete (i z finančního hlediska).

2. Pozor na kůžičku

Nehtová kůžička může občas přerůstat do míst, kde bychom ji nejraději neviděly. Řada z nás pak prostě vezme nůžky a ostříhá cokoli, co se jí byť jen vzdáleně podobá. Ale to je chyba, ze které profesionálům vstávají vlasy na hlavě (nebo by měly). Mnohem vhodnější je kůžičku zatlačit.

3. Malá manikúra ve sprše

Nezapomínejte při mytí také na své nehty! Podobně jako teplá voda dokáže zjemnit vaši pokožku a vlasy, dokáže to i s nehty. Po sprše nebudete mít například tolik práce s ošetřením a odstraněním nehtové kůžičky. Pokud svému tělu dopřáváte po koupeli péči v podobě hydratačního mléka, věnujte stejnou pozornost i nehtům a jejich okolí.


Diskrétní poradenství!
Výklad karet! Naživo! Nyní! Volejte kartářku Ivonu!

4. Malá manikúra ve spánku

Ano, i ve spánku můžete o své nehty pečovat. Stačí na ně párkrát týdně před spaním nanést ve větší vrstvě hydratační krém a obléci si speciální bavlněné rukavice (k dostání téměř v každé drogerii). Ráno jeho případné zbytky smyjete.

5. Peeling

Abrazivní krémy a emulze se staly běžnou součástí péče o pleť, ale i ruce si zaslouží stejnou pozornost. Dopřejte jim tedy jemnou masáž každý den.

6. Malá francouzská

Francouzská manikúra je velmi elegantní, ale v domácích podmínkách poměrně časově náročná. Pokud se vám tedy nechce čarovat se samolepicími pásky a dvěma laky, kupte si bílou tužku pod nehty a bezbarvý lak. Efekt bude podobný a za zlomek času.

7. Ještě jednou výživa

Tentokrát však není řeč o výživě nanášené na nehty, ale o vaší stravě. Její skladba se na nehtech totiž také odráží. Důležité je konzumovat hodně zeleniny, ovoce a dodržovat pitný režim.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat