Mýty a fakta o nehtech

Člověk by nevěřil, kolik různých pověr panuje kolem nehtů a péče o ně. Jednou ze všech stran slyšíme, jak nám laky na nehty škodí, podruhé, že prospívají, nejprve nehtovou kůžičku odtrháváme, abychom ji za pár měsíců nechávaly být… Je složité se v tom vyznat.

Bety vám proto přináší přehled a vysvětlení nejčastějších mýtů o nehtech či manikúře.

1.    Barvu laku bychom měly vybírat podle tónu pleti

Jste spíše zimní typ? Pak byste měla sáhnout po kovových a studených odstínech. Podzimní typy žen pak mohou zvolit laky na nehty v teplých barvách.
Tak tahle představa se kdysi v souvislosti se zkrášlováním nehtů také objevila. Popravdě řečeno, je úplně jedno, jaký typ jste. Barvu laku volte podle toho, jak vašim rukám sluší, jaké odstíny máte ráda nebo podle toho, jaké nosíte oblečení či jakou máte zrovna náladu.

2.    Pilovat nehty lze jen jedním směrem, jinak se třepí

Začnete-li přejíždět nehty pilníčkem zprava doleva, už byste směr neměla měnit.
Také jste tomuhle mýtu propadla? Klidně jej zase opusťte, pilování ze strany na stranu vašim nehtům neublíží.

3.    Nehty je dobré mezi lakováním nechat několik dnů „dýchat“

Nalakovat, odlakovat, nalakovat, odlakovat… Tohle nehtům škodí, protože nemohou dýchat, a měly bychom je mezi lakováním nechat několik dní odpočinout.
TIP Bety: Nevíte si rady s líčením nebo s účesem, který by se k vám hodil? Zeptejte se ZDARMA v naší on-line poradně kadeřnice a stylistky Mishy

Nebojte, klidně nehtům měňte barvu, jak často chcete. Nehty nedýchají, nemají čím. V podstatě je lak chrání před vnějším poškozením. Každopádně nemusíte mít výčitky svědomí, že už ani vlastně nevíte, jak nenalakované nehty vypadají.

4.    Krátkým nehtům sluší pouze světlé laky

Nemáte tak kvalitní nehty, abyste je mohla mít pěkně dlouhé, a tak je lakujete jen světlými odstíny, abyste na ně zbytečně neupozorňovala?
Popravdě řečeno, to už je rovnou můžete nechat nenalakované. Nehty si většina žen lakuje, aby je zvýraznila, a tmavé odstíny laků krátkým nehtům naopak velmi sluší. Vypadají upraveně a žensky.

5.    Doplňky stravy s obsahem želatiny podporují kvalitu a růst nehtů

Bohužel, neexistuje jediný vědecký důkaz této teorie. (Čtěte také: Tipy a triky, jak zatočit s popraskanými patami)

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat