Proč mi padají vlasy? Známe 5 odpovědí!

Padání vlasů je přirozené. Ovšem nemělo by přesáhnout obvyklou míru. Pokud poslední dobou pozorujete, že vám v hřebenu zůstává o něco víc vlasů než dříve, možná za tím stojí některá z následujících příčin.

1. Změna hormonální antikoncepce

Občas se stane, že naše tělo zareaguje vypadáváním vlasů na změnu nebo vysazení hormonální antikoncepce. Může za to rozkolísání hladiny hormonů. Nejde o nic vážného a vše se za chvíli zase vrátí do normálu. Mimochodem, také po porodu se kvůli hormonům může stát, že vám začnou padat vlasy (rozdíl je o to větší, že během těhotenství jsou vlasy naprosto dokonalé a téměř nepadají).

2. Nedostatek proteinů ve stravě

Bílkoviny jsou životně důležité pro tvorbu nových buněk, ty vlasových nevyjímaje. Pokud jich ovšem svému tělu nedopřáváte dostatek, může zareagovat (mimo jiné) právě padáním vlasů.

3. Některé léky

Padání vlasů může být způsobeno i určitými typy léčiv (některé léky na vysoký tlak, antidepresiva, ale i přípravky proti HIV a další). Vždy se poraďte se svým lékařem, pokud dostanete pocit, že za vašimi padajícími vlasy může právě vaše medikace. Lékař vám jistě najde alternativu.

4. Silný stres

Jestliže je vaše tělo vystaveno silnému a dlouhodobému stresu, může se stát, že vám to vrátí i s úroky. Mimo jiné se vám „odvděčí“ padajícími vlasy (a co víc, při skutečně silném stresu ani nerostou nové vlasy, takže efekt je ještě horší).

5. Nesprávná péče

Především se to týká vysoušení vlasů horkým vzduchem, jejich nešetrného žehlení, ale také používání nevhodné vlasové kosmetiky. Vliv na padání vlasů může mít i to, že nosíte často vlasy sepnuté v příliš pevném culíku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat