Letní nástrahy pro vaše líčení aneb Čeho se vyvarovat

V létě se většina z nás líčí o něco méně než v zimě. Ale to neznamená, že při tom neděláme chyby, které jsou pro letní měsíce typické. Takže na co si příště dát pozor, až zase vezmete do ruky make-up?

Nevhodný odstín make-upu

V létě mám díky slunečním paprskům o něco tmavší odstín pleti než třeba v zimě, kdy jsme všechny bledé. A je s tím třeba počítat! Vypadá podivně, když se nám obličej kontrastně odráží od jinak opálené pokožky těla. Vždy přizpůsobte odstín make-upu aktuálnímu odstínu pokožky.

Mimochodem, stejné faux pas je i opačný problém – když se žena snaží „předstírat“ opálení tím, že si na obličej nanese tmavší odstín make-upu. Trapas…

Nevhodná konzistence make-upu

V létě, kdy se potíme, bychom měly zapomenout na příliš hutné a těžké make-upu a sáhnout spíše po těch, jejichž konzistence je lehoučká, pěnová nebo krémová. Řešením je také tradiční make-up zcela přeskočit a vsadit na tzv. BB krémy. Případné nedostatky vyřeší korektor.

Příliš mnoho líčidel

K létu patří spíše líčení, které co nejvíce vystihuje naši přirozenou krásu. Tedy žádná silná vrstva make-upu a k tomu další a další nánosy dekorativní kosmetiky. Pamatujte, že čím méně se nalíčíte, tím zvýšíte pravděpodobnost, že vám make-up vydrží v takové podobě, v jaké si přejete.

Ignorování pudru

Zatímco v chladnějších měsících není pudr až takovou nezbytností (zvláště pokud nepatříte k ženám, jež trápí mastná pokožka), v létě ho vezměte na milost. A používejte. Nejenže dokáže zafixovat make-up, takže i v horku déle vydrží, ale navíc vyřeší nežádoucí lesk (kdykoli se zpotíte).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat