Největší chyby při mytí vlasů. Kolik jich děláte?

Mytí vlasů je naprosto přirozenou součástí hygieny každého z nás. To ovšem zdaleka neznamená, že všichni víme, jak na to, a že si myjeme vlasy správně.

Které chyby děláme nejčastěji?

Chyba č. 1: Používáme příliš mnoho šamponu

I když máte pocit, že čím víc šamponu použijete, tím lépe pro vaše vlasy, není to pravda. Množství šamponu záleží samozřejmě na délce vlasů, ale nemělo by u těch nejdelších loken překračovat objem přibližně odpovídající jahodě. Příliš mnoho šamponu nejenže neznamená čistší vlasy, ale navíc může vlasy snáz zbavovat jejich přirozené mastnoty a vysušovat je.

Chyba č. 2: Nekupujeme správný šampon

Nemyslete, že na druhu šamponu nezáleží! Každý typ vlasů potřebuje jinou péči, a tak máte-li prameny vysušené a lámavé, pořiďte si šampon, který jim poskytne tu pravou výživu. Mastí-li se vám vlasy, pak potřebujete lehký šampon, který je zbaví mastnoty a zajistí, že se hned zase nezačnou mastit. Zkrátka mějte na paměti, že každý z nás je jiný, a tomu je potřeba přizpůsobit i výběr šamponu.

Chyba č. 3: Nevěnujeme se pokožce hlavy

Umýt si vlasy neznamená nanést šampon na samotné prameny a opláchnout – mytí vyžaduje i pokožka hlavy. Jemně ji masírujte, abyste si byli jistí, že jste ji zbavili všech nečistot.

Chyba č. 4: Dostatečně neoplachujeme

Šampon i kondicionér je třeba z vlasů dokonale spláchnout. Jinak je zbytky těchto přípravků zbytečně zatíží a vysuší, takže vlasy budou zplihlé a na zdraví jim to dvakrát nepřidá. Spousta žen má pocit, že nechá-li si na vlasech zbytky kondicionéru, vlasům vlastně prospívají. Ovšem pokud není kondicionér bezoplachový, je nutné jej z vlasů dostat všechen. A když už jsme zmínili kondicionér…

Chyba č. 5: Chybně aplikujeme kondicionér

Spousta z nás si prostě „plácne“ určité množství kondicionéru na vršek hlavy a pak se ho snaží rozprostřít do zbytku vlasů. Chyba. Kondicionér by se měl nanášet především na konečky vlasů a po celé jejich délce, pokožky hlavy se prakticky nemusí dotknout, mnohem důležitější funkci plní na samotných pramenech.

Chyba č. 6: Ždímeme vlasy

Vlhké vlasy jsou nejzranitelnější. A podle toho bychom s nimi měli nakládat. Takže žádné „ždímání“ nebo energické tření ručníkem – tím jen narušíme jejich strukturu a spoustu jich zlomíme. Vlasy vysoušíme jemným poklepáváním ručníku.

Chyba č. 7: Kartáčujeme vlhké vlasy

Z toho se každému kadeřníkovi dělají mžitky před očima. Kartáč a mokré vlasy je snad nejhorší kombinace, jakou můžete zvolit. Vlhké prameny pročesávejte velmi opatrně buď hřebenem s velkými zuby, nebo speciálně upravenými kartáči k tomu určenými (poraďte se o jejich koupi se svým kadeřníkem).

Chyba č. 8: Myjeme si vlasy příliš často

Patří mytí vlasů k vašim každodenním rituálům? Pak vězte, že je to zbytečné. A navíc to vašim loknám úplně neprospívá. Příliš časté mytí vlasy zatěžuje a vysušuje. Pokud je nemáte silně znečištěné, pak je myjte maximálně obden, ideálně dvakrát do týdne.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat