Zevní aplikace cukru dokonale omlazuje pleť

Cukr je dnes démonem probíraným ve všech směrech. Zkoušeli jste ho ale použít zevně? Prý výtečně hydratuje a zjemňuje pleť.

Ano, konzumace cukru vede k takovým metabolickým změnám v těle, že se to negativně projeví až v DNA buněk včetně pokožky, která kvůli metabolickému stresu rychleji stárne, množí se v ní vrásky apod. Nicméně aplikace cukru na pleť je více než vhodná. Cukr totiž dokáže pleť přirozeně hydratovat, což je potřeba u všech typů pleti, u suché ale nejvíce. Krom toho obsahuje kyselinu glykolovou, která zlepšuje vzhled pleti a její texturu.

„Po aplikaci cukrové masky je pleť zářivější a jasnější,“ vysvětluje Anna na stránkách deníku The Mail s tím, že ideální je cukr surový či med. Smíchaný s olivovým olejem a kapkou citrónové šťávy je dokonalou maskou, která může směle konkurovat přípravkům za tisíce.

Nicméně stále platí, že ať člověk naplácá zevně na sebe cokoli dražšího a zázračnějšího, nikdy nepředejde zhoubnému vlivu zevnitř. Tedy nezdravému životnímu stylu, nezdravé a nevyvážené stravě a nedostatku pohybu. Pleť potřebuje spoustu vitaminů, zvláště pak kyseliny askorbové alias vitaminu C. Dále antioxidanty, z nichž nejúčinnější jsou polyfenoly a také nenasycené mastné kyseliny.

Ideální je tak dopřávat si spoustu čisté vody, ovoce a zeleniny bohatých na vitamin C, zelený čaj, bobulové ovoce či sklenku červeného, extra hořkou čokoládu, mastné ryby či rybí tuk. A k tomu se starat o střevní mikroflóru. Nerovnováha ve střevech se nejdříve projeví na pleti.

Urychluje hojení

Cukr nejenže prospívá (zevně) pokožce, ale bylo prokázáno, že má pozitivní vliv i na hojení ran. Podle doktora Mosese Murandua, který působím na Wolverhampton University, cukr aplikovaný na poranění odvádí tekutinu mimo ránu do obvazu, čímž znemožňuje bakteriím množit se, a naopak urychluje hojení. Cukr přitom podle něho účinně pomáhá i tam, kde nezabírají antibiotika.

Doktor Murandu s lékaři z Birminghamu testuje krystalový cukr při hojení vředů a otevřených ran ve třech anglických nemocnicích – Moseley Hall, QE Hospital a Manor Hospital. K aplikaci do ran používá sterilizovaný cukr, který do rány nevnáší žádné další choroboplodné zárodky, ale bakteriím v ráně odebírá vodu a brání jim v množení. Cukr lékař používá až ve chvíli, kdy selžou klasické obvazy a podávání antibiotik.

„Velmi mě těší, když vidím výsledky, navíc sestry dokážou převazovat samy poté, co jim to ukážu. Pacientům velmi pomáhá, že vidí pozitivní výsledky této léčby,“ uvedl Murandu pro Daily Mail.

Zdroj: dailymail.co.uk







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat