Kdy začít s peelingem a kdy s krémem proti vráskám?

Každá z nás má v péči o pleť zažité určité rituály. Ale jak nám přibývají léta, měly by se naše návyky v rozmazlování pokožky měnit podle jejích potřeb. Kdy přidat jaký kosmetický produkt?

Krém s UV faktorem

Kdy ho zařadit: Hned v dětství

Proč: Sluneční paprsky se podepisují na zdraví kůže od okamžiku, kdy na ni poprvé zasvítí. Miminka jsou většinou chráněna oblečením a kočárkem, ale batolata už bychom rozhodně ochrannými krémy mazat měli.

Peeling

Kdy ho zařadit: Na začátku puberty

Proč: Peeling hraje důležitou roli v prevenci akné, a tak by se jej naše děti měly naučit používat co nejdříve. Jen dohlédněte, aby používaly opravdu kvalitní a hlavně jemné produkty, které pokožku neporuší.

Oční krém

Kdy ho zařadit: Okolo 25. roku

Proč: Oční okolí patří k nejzatěžovanějším a také nejjemnějším partiím našeho obličeje. A tak není divu, že se první vrásky objevují právě tam. Zpomalte jejich vznik používáním speciálního krému!

Zpevňující krém na krk a dekolt

Kdy ho zařadit: Po 30. roce

Proč: Krk je jedním z prvních míst, které prozradí náš věk. A tak je dobré mu (a dekoltu) preventivně věnovat pozornost již v době, kdy je nám něco přes třicet. Pružná a vyživená pokožka stárne pomaleji!

Krém na ruce

Kdy ho zařadit: Okolo 20. roku

Proč: Naše ruce jsou velmi namáhané, a tak potřebují účinnou regeneraci. Hydratace a výživa pokožky rukou navíc zajistí, že za pár desetiletí nebudou vypadat zvrásněně a vysušeně.

Krém proti vráskám

Kdy ho zařadit: Před třicítkou

Proč: Okolo třicátého roku věku naše pokožka začíná stárnout, a tak abyste se vyhnula vráskám, dopřejte ji tu správnou péči. Efekt možná neuvidíte hned (však v tom věku prakticky žádné vrásky nemáte), ale za deset let už budete rádi.

Tělový olej

Kdy ho zařadit: Po 20. roce

Proč: Většina z nás se soustředí především na péči o pleť obličeje, ale zapomínáme na tělo. Jak ho rozmazlit a zajistit si pružnou, vyživenou a jemnou pokožku celého těla? Skvělým pomocníkem je tělový olej, který dodá kůži veškeré potřebné živiny a krásně ji hydratuje. Navíc ji dokonale provoní. A většinou je zcela přírodní!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat