Módní hříchy, které do nového roku nepustíme

Ačkoli je svět módy plný nespoutanosti a kreativity, i on má svá pravidla. Některá není těžké dodržovat, jiná je snazší porušit. A i když se většinou nic hrozného nestane, existují módní prohřešky, které nám opravdu nesvědčí. Co takhle dát si předsevzetí, že se jich v novém roce zbavíme?

A na které hříchy bychom měli zapomenout?

Nepadnoucí oblečení

Můžete mít drahé a krásné oblečení, ale pokud vám nesedí, celý outfit tím jednoduše pohřbíte. Pokud už si nějaký ten neodolatelný, ale nepadnoucí kousek pořídíte, poohlédněte se po někom, kdo vám jej bude schopen upravit podle vašich potřeb.

Ranní výběr oblečení

Nejenže ráno postáváním u skříně a zkoušením nejrůznějších kombinací ztrácíte drahocenný čas, ale navíc hrozí, že vyrazíte ven v outfitu, kterým vážně neoslníte (nebo ještě hůř – který se vůbec nehodí). Zkuste si oblečení připravovat den předem!

Slavnostní = černá

Máte se dostavit na nějakou oficiální událost, a tak – jako vždycky – sáhnete do skříně pro něco v černé barvě. Ano, je to nestárnoucí klasika, ale zkuste do svého života vpustit i nějaké ty barvy! I kdyby to měly být jen výrazné doplňky, rozbijte černou nudu!

Nákupy „pro případ“

Také vám už roky visí ve skříni drahá, okázalá večerní róba, ačkoli na plese či v opeře jste nebyla roky a vlastně ani nic takového neplánujete? Takových a podobných kousků máme všichni několik. A neváháme si pořídit další, prostě „pro případ“. Jenže naše peněženka (o místě ve skříni nemluvě) moc radost nemá. Utrácejte raději za věci, které unosíte!

Ignorování slev či second handů

Ano, většinou stejně nemají nic ve vaší velikosti, a když ano, někdo do bílé blůzy otiskl svůj make-up nebo ji roztrhl ve švu, ale nedá se říct, že člověk nemůže ve výprodejích či second handech objevit i velmi povedený a originální kousek! Proč to jednou za čas nezkusit?

Horečné nakupování on-line

Nákup oblečení přes internet je stále populárnější – zboží vám dorazí až domů, tam si ho v klidu zkusíte, a když vám nebude, pošlete ho zpět. Jak snadné! Jenže taky pěkně nebezpečné. Na internet zavítáte mnohem častěji než do kamenných obchodů, a tak utrácíte a utrácíte. Nevynecháte jedinou slevovou akci, uplatníte každý kupón. A skříň se plní, účet se smrskává.

Nedostatečná péče

O své oblečení byste měli také pečovat. Svetry prát samostatně na jemný program ve speciálním přípravku, umělé materiály nevystavovat vysokým teplotám, zkrátka a dobře se starat o to, aby každý kousek oblečení vydržel co nejdéle. V sepraném a vybledlém outfitu nezazáříte!

Zapomínání na doplňky

Svůj vzhled nezapomínejte vyšperkovat doplňky! Jsou jakousi třešinkou na dortu vašeho outfitu, a tak je nikdy nepodceňujte. I nenápadné náušnice nebo výrazný náramek dokáží zázraky!

Trpění v nových botkách

Známe to všichni – koupíme si nádherné nové boty, poprvé je obujeme a vyrazíme ven…a večer se vracíme se zakrvácenýma nohama plnýma puchýřů a se slzami v očích. Takové boty pak většinou končí pohřbené na dně botníku. Přitom by nemusely! Vždy nový pár obuvi nejprve rozchoďte doma. Navlékněte si ponožky a vyměňte bačkůrky za nové lodičky. Až vás začnou bolet nohy, prostě je sundáte. A až vás z nich nohy bolet nebudou ani po několika hodinách nošení, směle v nich vyrazte ven!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat