Rty jako z pohádky. Jak na ně?

Rty patří bezesporu k nejsmyslnějším místům na ženském těle. Ovšem týká se to pouze rtů krásných, svěžích, zdravých, dokonale nalíčených, zkrátka k políbení. Jak o ně pečovat, aby byly prostě neodolatelné? A co dělat, aby na nich rtěnka vydržela po celý den?

Pijte, pijte, pijte

Dehydratace je hlavním nepřítelem vašich rtů. Na nich se totiž projeví poměrně rychle – rty jsou vysušené a rozpraskané. Proto pamatujte na dodržování pitného režimu. Alespoň dva litry denně byste měla vypít i teď v zimě, kdy sice nemáme takový pocit žízně, ale náš organismus tekutiny potřebuje jako kdykoli jindy.

Žádné olizování

To první, co máme tendenci udělat, pokud cítíme, že máme suché rty, je olíznout je. Chyba. Tím je paradoxně ještě více vysušujeme. Slízáváme z nich totiž i poslední zbytky ochranné vrstvy, která působí jako štít před vnějšími vlivy.

Balzám po ruce

Spojencem v cestě za krásnými rty je bezpochyby kvalitní balzám na rty. Možná budete ten svůj ideální hledat delší dobu, ale rozhodně vytrvejte. Balzám totiž „uzamkne“ vlhkost uvnitř rtů, takže se nevysoušejí, navíc pomáhá s hojením případných ranek a prasklin, které na rtech vznikají v důsledku dehydratace nebo počasí (příliš vysoké i nízké teploty, vítr apod.). Mějte ho proto vždy u sebe!

Jemný peeling

Že pravidelně používáte peeling na tělo i obličej? Výborně! A co ten na rty? Už také patří do vaší rutinní péče o pleť? Pokud ne, pak děláte chybu. I rty je dobré jednou týdně zbavit odumřelých buněk a šupinek kůže. Budou krásně hladké a prokrvené.

Přípravky určené na jemný peeling rtů seženete v obchodech, ale můžete si ho udělat i doma. Stačí smíchat trochu medu s hnědým cukrem a rty jemně masírovat. Po krátkém působení opláchněte. Rty natřete vyživujícím balzámem.

Hydratační rtěnka

Pokud své rty pravidelně líčíte, investujte do rtěnky, která jim poskytne nejen dlouhotrvající a slušivou barvu, ale také potřebnou výživu a hydrataci. Některé rtěnky (především ty matných odstínů) mohou rty vysušovat, a tak svým rtům dopřejte raději krásu i péči.

Aby vydržela

Ačkoli jsou rtěnky skvělým pomocníkem v naší snaze o elegantní či sexy vzhled, většina z nich nevydrží tak dlouho, jak bychom si přály. Setřeme je při olíznutí rtů, pití, jídle, při líbání… Jak jejich životnost co nejvíc prodloužit? Pokud nechcete investovat do odolné rtěnky, která bez potřeby znovu ji nanášet vydrží i několik hodin, zkuste následující postup:

  • Rty před nalíčením hydratujte (balzám nechejte vstřebat, aby neovlivnil konzistenci rtěnky).
  • Aplikujte na rty korektor (ano, ten, co používáte k zakrytí nedokonalostí pleti) – zajistí, že rtěnka lépe přilne.
  • Rty „obkružte“ konturovací tužkou ve stejné barvě, jakou má rtěnka (nebude se rozpíjet tam, kam nemá).
  • K nanášení rtěnky použijte štěteček, lépe se vám bude aplikovat a budete přesnější.
  • Po nanesení rtěnky na rty opatrně přiložte papírový kapesník – vysajete tak přebytečnou „mastnotu“, která přispívá ke snazšímu setření rtěnky.
  • Nyní na rty naneste lehkou vrstvu transparentního pudru.
  • Nakonec znovu aplikujte s pomocí štětečku vrstvu rtěnky. A je hotovo!

Dokonalé odlíčení

Pamatujte také na to, že (podobně jako pleť obličeje) by měly být rty před spaním dokonale odlíčené. U většiny rtěnek vám k odlíčení poslouží tradiční odličovací voda či mléko, pokud se líčíte „neslíbatelnou“, tedy dlouhotrvající rtěnkou, budete muset sáhnout po odličovači voděodolného make-upu (mívá olejovou složku). V rámci první pomoci si můžete pomoci také například olivovým či kokosovým olejem, který odolnou rtěnku odstraní. Po odlíčení rty ošetřete pečujícím balzámem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat