Toužíte po pevných nehtech? Tohle je jejich tajemství

Zatímco někomu nadělila příroda nehty jako z ocele, jiné trápí nehty spíše jako papír – lámavé, třepící se, měkké… Lze vůbec dosáhnout pevných nehtů, nebo máme prostě smůlu? Dobrá zpráva! Nehty můžete zpevnit následujícími pomocníky.

O nehty bychom měli pečovat, ať už jsou od přírody pevné nebo ne. Ale ty lámavé si přece jen vyžádají o něco více naší pozornosti. A také nějaké to rozmazlování. Jaké?

Skleněný pilník

Pilníček na nehty je naprosto základní výbavou péče o ně. Ovšem abyste dosáhli opravdu nejlepších výsledků a nehty při pilování neponičili, vždy používejte pilník skleněný. Mimochodem, pilujte nehty vždy jen v jednom směru, abyste zabránili jejich třepení.

Vitamin B7 a omega-3 mastné kyseliny

Vitamin B7 (neboli biotin) je vaším spojencem ve snaze o pevné nehty. Když ho navíc doplníte o omega-3 mastné kyseliny, máte vyhráno. Porozhlédněte se v drogerii či lékárně po této kombinaci!

Kolagen

Kolagen hraje ve zdraví našich vlasů, nehtů a pleti klíčovou roli. A tak bychom ho svému tělu měli dopřát i ve formě doplňků stravy.

Zpevňovač nehtů

Tento „lak na nehty“ je skvělý nejen jako podkladový lak, ale navíc obsahuje účinné látky, jež nehty spolehlivě vyživí. Pokud vás trápí lámavé nehty, rozhodně na něj při lakování nezapomínejte!

Hydratační krém

Tak jako naše pokožka, i naše nehty potřebují hydrataci. A tak na ně při mazání rukou nezapomínejte! Bude vám stačit obyčejný krém, který vyhovuje vašim ručkám.

Olej na nehtovou kůžičku

Naneste ho na kůžičku každé ráno – dodáte tak nehtům potřebné živiny. Na trhu máte na výběr z mnohem značek, vyplatí se sáhnout po tom s přírodními ingrediencemi.

Myrhový olej

Tento nenápadný olej pomalu a jistě získává na oblibě. A není se čemu divit! Působí protizánětlivě a s nehty dokáže divy. Aplikujte ho do oblasti nehtového lůžka každý den před spaním.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat