Potraviny pro krásu. Banány, mrkev nebo citrony mají téměř zázračné účinky

Nezlomné zdraví a bezchybný zevnějšek - dvě věci, na které se v dnešní době klade velký důraz. Toužíte získat obojí? Pak byste měli vědět, jaké poklady z kuchyně vám to zajistí! Jestli už hoříte zvědavostí, nebudeme vás déle napínat…

Ovoce, zelenina, mléčné výrobky. Co mají společného? Ať už se konzumují nebo se z nich vytváří domácí kosmetické produkty, umí vylepšit vizáž a posilnit zdraví. O schopnostech vašich potravinových zásob možná nemáte ani tušení! Ale my vás rádi zasvětíme…

Banány

Perfektní zdroj základních vitaminů A, B a E, mnoha minerálních látek a stopových prvků. Dobro konají ve vašich útrobách, protože budují silné kosti (což při momentálních námrazách jistě přijde vhod), ale i při zevním použití. Vždyť banánové pleťové masky jsou přímo vyhlášené!

Citrony

Žlutý pomocník má široké uplatnění. Hodí se jako přísada do koupele, součást pleťových vod, základní složka čisticích mlék a krémů na ruce. I jako neutralizující prostředek při oplachování vlasů po umytí. Tím jeho dobrodiní ještě nekončí. Na překyselený žaludek je to ta nejlepší „léčba“.

Mrkev

Karotka vám nabídne požehnané množství beta-karotenu, což je vlastně „předstupeň“ vitaminu A. Oživuje přirozenou funkci pokožky a zlepšuje její kvalitu. Bonus? Posiluje obranyschopnost, takže žádný bacil si na vás netroufne!

Okurky

Tahle zelenina dokáže díky obsaženým enzymům, vitaminům a minerálům vyhladit a napnout pleť. Rovněž prospívá vlasům a funguje jako „čistička“ organismu. Dva zlepšováky v jednom!

Kvasnice

Že je ocení jen pekaři? Ale jděte. Nezapomínejte, že jsou zásobárnou vitaminu B, který je pro zdravou pleť nezbytný. Z kvasnic se dělají různé masky a zábaly. Taky aby ne, když mají prokazatelné omlazující schopnosti! A pokud jde o kvalitní spánek, i tam přidají ruku k dílu.

Tvaroh

Máte ho rádi? Výborně. Tvaroh je cenný nejen pro vaši výživu, ale velmi dobře působí i na kůži. Tedy když jde o vnější aplikaci. Citlivé pokožce přináší zklidnění, suché zase zvláčnění. Dáte přednost jemu, nebo kupovaným výrobkům?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat