Tipy pro šetrnější depilaci. Mějte po ruce citron, cukr a kuchyňský olej

Způsobuje vám depilace bolestivá muka, máte po ní podrážděnou pokožku nebo jste ještě nenarazili na vosk, který by vám stoprocentně vyhovoval? Ještě se této metody, jak se zbavit chloupků, vzdávat nemusíte. Poradíme vám pár fíglů, které vyřeší vaše potíže!

Depilační krémy, vosky i pásky. Co mají společného? Všechny slibují, že budete mít minimálně na pár týdnů od porostu pokoj. To se teď, když se počasí konečně umoudřilo a přišla řada na krátké sukně, určitě hodí. Jenže co si budeme povídat, proces „odchlupení“ někdy dost bolí a zaskočí i ty nejstatečnější ženy. Také zanechává následky! Jak docílit hebkých nohou bez utrpení, snadno a v pohodě? Pár triků na to existuje…

Před akcí se zahřejte

Nejzákladnější rada zní – vsaďte na teplo a nebudete litovat. Depilace je mnohem méně bolestivá, pokud jsou póry na pokožce rozšířené. Co z toho plyne? Než vezmete do ruky náčiní, dopřejte si co nejteplejší koupel. Ta póry „roztáhne“ a zajistí vám lepší průběh.

Dejte chloupky do pozoru

Používání depilačního vosku má jednu velkou nevýhodu – jeho zbytky jdou pak těžko odstranit. Můžete tomu však předejít a ušetřit čas i nervy. Nejprve potřete nohy práškovým mastkem, tím se chloupky více napřímí a bude snazší je zpacifikovat. Po depilaci na končetiny aplikujte obyčejný kuchyňský olej, který s nežádoucími pozůstatky vosku zatočí.

Žádné podráždění

To je nespravedlnost, viďte? Když už máte „holení“ statečně za sebou, místo pocitu dobře vykonané práce čelíte zarudlé pokožce, která budí dojem právě oškubaného kuřete. Chcete-li se tomu vyhnout, předem ošetřete depilovanou oblast namočeným kamencem. Seženete ho v drogerii a vyjde vás kolem stokoruny. Investice do něj se rozhodně vyplatí, protože má hojivé účinky a zklidňuje podráždění.

Vosk? Jedině vlastní výroby

Proč si nevyrobit svůj depilační prostředek? Potřebné suroviny doma jistě najdete. Důkladně vymačkejte dva citrony, odstraňte jádra a šťávu zahřívejte na mírném ohni. Přidejte asi deset kostek cukru, které se v citronové šťávě zcela rozpustí. Vroucí směs odstavte z ohně a nechte vychladnout - vznikne hladká hmota. Tu bez obav použijte jako klasický vosk. Tento přípravek je vhodný zejména pro citlivou pleť. Když už máte nohy jako ze škatulky, na závěr vám poradíme ještě fígl na trhání obočí – i při tom přece trpíte!

Buďte ledovou královnou

Máte naplněné zásobníky ledu? Výborně, stejně jako pinzeta je zmrzlá voda nepostradatelná. Kostkou ledu jemně „přejeďte“ obočí a pak se pusťte do díla. Chlad celou oblast znecitliví a vytrhávání bude daleko méně bolet. Však uvidíte sama…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat