Pár kilo navíc? Pořiďte si tuniku a pareo

27.04.2017 | Krása a móda

Předsevzetí, že letos do těch sexy letních tílek a šortek zhubneme, vyjde zpravidla málokomu. Právě květen je kritický měsíc, kdy většina z nás upadá do deprese, že tu naordinovanou dietu a cvičení od ledna zase nedodržovala. Zapomeňte na deprese, naštěstí jsou tu tuniky a parea.

Tunika je takový malý zázrak - tato lehounká košile nejen skryje faldíky, ale zároveň nechá vaši pokožku dýchat a nenechá vás zmírat vedrem. Tuniky jsou oblíbené už od dob starověkého Říma, kdy je nosili muži i ženy. Výjimkou nebyl ani středověk, kdy nebylo nic jednoduššího než vzít pár kousků vlněně či lněné látky, na ramenech je přepnout sponou a pohodlná halenka byla na světě.

Dnes už máme mnohem větší výběr než jen len a bavlnu. Převažují hlavně lehké a splývavé materiály, jako je viskóza, polyester či satén a samozřejmě také bavlna. Tuniky se vyrábí jak krátké, tak třeba dlouhé až ke kolenům. A jaké vzory jsou letos trendy? Hlavně výrazné!

Nebojte se geometrie, puntíčků, pruhů, motivů, ornamentů, ani krajkového zdobení. Barvou roku 2017 je svěží zelená, ale návrháři letos fandí všem světlejším odstínů barev. Trendy tuniky najdete například na e-shopu sheego.cz, který se na skrývání faldíků specializuje. Tuniku si můžete vzít k vodě, na večírek, na výlet, ale i do kanceláře.

Délka je úplně na vás, platí však, že délka pod zadek či pod kolena postavu opticky prodlužuje a zakrývá nedostatky, jako jsou silnější stehna či zadek. Pokud vás trápí pouze vrchní polovina těla, tunika vám postačí krátká.

Pareo sekne každému?

Pareo nebo také sarong, je zpravidla veliký šátek, který si omotáte kolem těla, buď po asijsku jako sukýnku, nebo jako šaty po vzoru Tahiťanek.  Můžete zvolit úplně libovolný materiál, ale čím jemnější a splývavější, tím lepší, jako třeba satén, šifon či třeba žoržet. Jelikož je to oděv hlavně na pláž a na dovolenou, volte výrazné barvy, vzory, klidně pareo slaďte s plavkami, barvou vlasů – je to zkrátka na vás.

Pareo uvázané za hlavou, případně na jednom rameni, rovnoměrně skryje všechny nedostatky a vzniknou z něj krásné vzdušné šaty, které si můžete vzít kamkoliv. S pareem si můžete hrát, a skrývat a zvýrazňovat jen to co chcete.  Například pokud máte štíhlý pas a silnější stehna, uvažte si pareo kolem pasu, čímž ho zdůrazníte, ale také dáte na odiv svůj dekolt.

Nehubněte, hezky se oblečte

Hubnout a tvarovat postavu není nic jednoduchého a znamená to výraznou změnu životní stylu. Deset kilo už do léta nestihnete zdravě shodit a experimenty s hladovkami se většinou vymstí. Začněte měnit svůj životní styl pomalu, třeba s cílem shození jednoho kila měsíčně. A na kuráž si kupte něco hezkého na sebe, třeba právě tuniku nebo pareo. A šortky a sexy top? Proč ne, pokud je umíte nosit!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat