Peeling suchých rtů. Stačí vám jen med či cukr

Suché rty, na kterých se podepsala voda, suchý vzduch, slunce či dehydratace? Nejenže to vypadá straně, ale je to také bolestivé. Co použít místo komerčního balzámu? Vystačíte si s málem…

Většina produktů z drogerie splňuje svoje poslání. Přinese okamžitou úlevu a poskytne krátkodobé řešení a úlevu unaveným rtům. Existuje i lepší možnost? Samozřejmě. Obruste je – přírodně. Na šest způsobů.

Cukr a med

Jedná se o jeden z nejjednodušších peelingů, který si lze doma připravit. Skvělé je, že obsahuje pouze tři složky: kokosový olej, med a hnědý cukr, přičemž cukr působí jako exfoliační činidlo. Od každého vezměte trochu, promíchejte, naneste na rty a proveďte pár krouživých pohybů. Poté opláchněte. Vaše rty budou jako znovuzrozené!

Mletá káva

Kofein omlazuje rty, dodává jim barvu a život. Ačkoli za sebou může zanechat typické aroma, rtům dodá vše potřebné. Použijte 1 lžíci mleté kávy a trochu olivového leje. Směs naneste na rty, promasírujte je, nechte 5 minut působit a poté opláchněte vodou. Cítíte tu jemnost?

Máta peprná

Suché a popraskané rty vyloženě lační po mátě. Rozehřejete lžíci kokosového oleje, přidejte stejné množství cukru a dolaďte čajem matcha (čistě pro barvu). Nakonec přichází na řadu lístky máty či mátová silice. Peelingem obruste své rty a na závěr je samozřejmě opět opláchněte vodou.

Mořská sůl

Co vašim rtům dodá vlhkost a zdravější vzhled? Jedna čajová lžička kokosového oleje a stejné množství soli. Smíchejte, naneste, proveďte pár krouživých pohybů. Toť vše. Díky pár minutám získáte červené a atraktivnější rty.

Citronová šťáva

Citron je velmi osvěžující, vždyť přítomnost vitaminu C doslova dělá zázraky. Citronová šťáva působí jako čisticí prostředek zabíjející bakterie. Odličovací tampon ponořte do citronové šťávy a přeneste ji na rty. Nechte působit asi 10 minut a opláchněte.

Med, citron a cukr

Tato kombinace poskytuje nesmírné výhody. Med je elektrárna antioxidantů, citron poskytuje potřebné vitamíny. 1 lžíci medu, stejné množství citronové šťávy a cukru smíchejte, naneste na rty, proveďte masáž, nechte 5 minut působit a opláchněte. Med může být součástí i dalšího peelingu. Spárujte ho s jedlou sodou a několika kapkami olivového oleje. Naneste, nechte působit, opláchněte vlažnou vodou. Nic víc…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat