Dopřejte svým nohám pedikúru i doma

Vaše chodidla rozhodně zaslouží tu nejlepší péči. A nejen v létě, kdy je vystavujete na odiv v sandálkách! Rozmazlujte je i doma, pravidelným hýčkáním získáte krásné nohy bez rozpraskané a ztvrdlé kůže.

Domácí pedikúra není žádná věda. Potřebovat budete jen přiměřeně velký lavor, ručník, oblíbenou koupelovou sůl (ale třeba i koupelový olej, šumivou tabletu do koupele, vybírat v obchodě můžete i z množství přípravků speciálně určených na nohy), kleštičky na nehty, pemzu, pilníček na nehty a pečující krém na nohy. Své dílo můžete samozřejmě korunovat nějakým hezkým lakem na nehty (v takovém případě je však nutné starý lak odstranit ještě před začátkem pedikúry).

Krok za krokem

1.    Do lavoru nalijte horkou vodu (respektive tak horkou, jak snesete, samozřejmě není účelem se opařit nebo úpět bolestí – pedikúru si máte v první řadě užít). Teplá voda jednak změkčí ztvrdlou kůži i nehty (budou se vám lépe stříhat), jednak vám zajistí příjemnou relaxaci. Přidejte do ní koupelovou sůl nebo jiný přípravek, který pokožku hezky zvláční.

2.    Po několika minutách začněte na mokrých chodidlech s odstraňováním ztvrdlé kůže pomocí pemzy nebo speciální škrabky. Ale pozor, jemně! Počítejte s tím, že pokud jste se svým chodidlům nevěnovala nějakou dobu, nebude jedna pedikúra stačit – pemzu byste měla používat každý týden. Při odstraňování kůže byste rozhodně neměla cítit bolest. Pokud je vám procedura nepříjemná, raději přestaňte (můžete mít například příliš drsnou pemzu, ale je rovněž možné, že jste to trochu přehnala a už se snažíte odřít si „živou“ pokožku).

3.    Nohy vraťte zpátky do lázně (pokud mezitím vychladla, přidejte ještě trochu horké vody) a nechte je v ní ještě pět minut. Poté nohy jemně osušte měkkým ručníkem.

4.    Nyní přicházejí na řadu nehty. Pomocí kleštiček je opatrně ostříhejte (pozor na příliš krátké nehty, rády na nohou zarůstají). Na rozdíl od nehtů na rukou se stříhají dorovna, nikoli dokulata. Poté jemně zatlačte nehtovou kůžičku a nehty na závěr zapilujte.

5.    Nyní nadešel čas dopřát svým každodenně zkoušeným nohám příjemnou masáž. Na tu v domácích podmínkách nepotřebujete žádný speciální kurz, prostě naneste do dlaní trochu pečujícího mléka nebo krému určeného na nohy a chodidla (zajistí kromě relaxace i jemnost pokožky) a od kotníku systematicky a velmi jemně nohy pomocí malých kroužků masírujte. Nevynechejte ani prsty! Věnujte se každému hezky zvlášť. Pak čekejte, než se krém zcela vstřebá.

6.    Nakonec přišel čas na zdobení nehtů. Vyplatí se věnovat jim při lakování stejnou péči jako nehtům na rukou. Zvláště pokud se chystáte zvolit tmavý lak, naneste na nehty nejprve vrstvu bezbarvého, abyste předešla zažloutlému zabarvení nehtu. Poté aplikujte svůj oblíbený odstín (mimochodem, už dávno neplatí, že lak na rukou i nohou se musí shodovat). Vyplatí se nanést dvě vrstvy, aby byla barva pěkně sytá a vydržela.  Nakonec můžete aplikovat ještě vrstvu bezbarvého ochranného laku – tak vaše nehty vydrží krásné i několik týdnů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat