Nesmrtelné mikádo. Střih, který omlazuje

Možná byste to ani neřekla, ale mikádo má dlouhou historii a prošlo několika etapami vývoje. Jeho vznik je spojen s vynalézavostí emancipovaných žen, které se rozhodly, že už nechtějí dlouhé vlasy a touží po změně.

Ve dvacátých letech 20. století nastal ten zlom, kdy se ženy rozhodly ukázat světu svoji šíji a ramena.  Dlouhé vlasy se nemilosrdně stříhaly v salonech, používala se ondulace i zesvětlování peroxidem.

Jejich účesem se poté v šedesátých letech inspiroval francouzský kadeřník Vidal Sassoon, který v roce 1963 vytvořil krátký nadýchaný účes na hlavě herečky Nancy Kwan. Mikádo, tehdy zvané klasicky bob, se tak v šedesátých letech stalo hitem.

Od té doby je mikádo oblíbeným účesem mnoha žen a kadeřníci přicházejí neustále s novými inovovanými typy mikád. Jeho nesmírnou výhodou a předností oproti jiným střihům je obrovská možnost kreativních obměn a inovací, a tak podle provedení střihu může působit jemně žensky, hravě dívčí, nebo například i sportovně či elegantně.

Pomocí různých délek, sestříhání a vrstvení, s ofinou či bez a také díky kouzlům s barvami si na své přijde každá žena, ať už je její tvar obličeje jakýkoli.


Foto zleva: Anna Wintour, Keri Hilson, Nicki Minaj

F
Foto zleva: Nicole Richie, Katie Holmes, Victoria Beckham

Roztřepené mikádo vítězí

Mezi nejoblíbenější mikáda patří roztřepené, postupně sestříhané mikádo, kdy jsou konečky vlasů pomocí stylingových gelů vytočené ven. Účes tak působí vzdušně a rošťácky. Ofinu si k mikádu můžete nechat střihnout rovnou, nebo moderní šikmou s pramínky vlasů do očí. Trendy jsou i extravagantní sestřihy ofiny se zuby.


Foto zleva: Rihanna, Jenny McCarthy, Jessica Alba

Velkou výhodou bobu je, že se dá upravovat různými způsoby. Můžete si vlasy žehlit, tupírovat, fénovat s difuzérem, natáčet i krepovat a vždy budou jiné a trendy. Pozor však, i když po ostříhání získáte zdravé a odlehčené vlasy, při častém používání stylingových přípravků a horkého vzduchu dbejte na to, aby vlasy zůstaly vyživené.

Fantazii se meze nekladou a inspiraci můžete hledat také mezi slavnými herečkami a zpěvačkami, které mikádu propadly.
 
Krátkému účesu maximálně po ramena podlehly například Katie Holmes, Victoria Beckham, Hayden Pannettiere, Rihanna, Jenny McCarthy, Nicole Richie i Jessica Alba. Svěží a praktický, takové je mikádo.
 

Foto zleva: Bai Ling, Zandra Rhodes
 
 

Foto zleva: Angela Bassett, Lady Gaga, Erin O'Connor


F
Foto zleva: Patricia Arquette, Erin Fetherston, Kristina Allison
 
 

Foto zleva: Lil Mama, Lily Allen, Jasmia Robinson
 
 






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat