Domácí chemický peeling je vhodný i pro citlivou pleť a nebude vás stát tisíce

Použití chemických kožních peelingů patří k efektivním způsobům vylepšujícím vzhled jizev. Po jeho použití je zároveň matně vypadající pokožka doslova zářivá. Taky máte na tuhle proceduru zálusk v některém z kosmetických salonů? Ještě zadržte. Stačí vyrazit do místního supermarketu!

Chemické peelingy pracují na principu zbavení odumřelých kožních buněk ze svrchní vrstvy kůže. Jakmile jsou „šupinky“ odstraněny, objeví se „čerstvá“ vrstva kůže, která vypadá mladší a svěžejší. Opakovaný chemický peeling tak pomáhá zlepšit vzhled tmavě zbarvených jizev. A v podstatě vrací čas, neboť ubírá léta. Hezky se to poslouchá, ale vy na něco takového nemáte peníze? Obstarejte si dostupné ingredience a vyrobte si chemický peeling v pohodlí domova!

Dostupné, levné a jednoduché!

Výhodou je, že budete vědět, co vaše „chemická slupka“ obsahuje. Navíc některé z potřebných složek již ve své kuchyni dávno máte. K neméně důležitým faktům patří i to, že se vyhnete použití drsných chemikálií, které by mohly vaši pokožku poškodit. Z toho vyplývá, že tento druh peelingu je vhodný i pro citlivou pleť! Takže, co je potřeba?

Připravte si 1/2 šálku nastrouhané salátové okurky, která se dá nahradit i stejným množstvím ananasu či rajčatovou šťávou, 1/2 šálku nastrouhané papáje, 1 polévkovou lžíci neochuceného želatinového prášku a špetku skořice.

Kosmetická procedura, která nikdy nebyla jednodušší

V malé misce promíchejte okurku a papáju. Poté pomalu přidávejte želatinový prášek. Pokud se vám zdá, že je směs příliš hustá a prášek se nechce rozpustit, vlijte malé množství vody. Na závěr dolaďte skořicovým práškem (nepřekračujte doporučené množství, stačí opravdu jen špetka, jinak dojde k podráždění pokožky). Opět důkladně promíchejte a směs nejprve zkuste na zápěstí.

Pokud nevyvolá žádnou alergickou reakci, důkladně si omyjte obličej a odstraňte z něj nečistoty, které by mohly zabránit optimálnímu působení odlupovacího peelingu. Svůj výtvor naneste na obličej i krk, přičemž se vyhněte očnímu okolí. Nechte působit 15 až 20 minut, zkrátka do té doby, dokud neucítíte, že je vaše tvář napnutá. Opatrně sloupněte a zbytky „masky“ omyjte vodou. Neprovádějte častěji než jednou týdně!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat