Nástrahy pro dokonalou manikúru. Tyhle vám brání v krásných nehtech

Znáte to. Nalakujete si pečlivě nehty svým oblíbeným lakem a druhý den nevěřícně zíráte na jeho zbytky na svých nehtech. Vždyť jste přece investovala do dlouhotrvajícího laku! Možná ale za vaši nepovedenou manikúru nemůže samotný lak, ale spíš vy sama.

Na co si dát pozor především, aby lak na nehtech dlouho vydržel?

Trpělivost přináší… krásné nehty

Lak musí na vašich nehtech pořádně zaschnout. A to znamená, že si musíte vyhradit přibližně 10 minut času (záleží samozřejmě na laku a doporučení výrobce), kdy nebudete dělat nic. A tím máme na mysli opravdu nic. Jen sedět a čekat, až barva na vašich nehtech zcela ztvrdne a zaschne. Zatímco jindy se 10 minut zdá jako okamžik, který je hned pryč, když čekáme na suché nehty, je to najednou celé století nudy. A to málokdo vydrží. Jenže nezatvrdlý lak se snadno poškodí nebo setře. A na krásnou a dlouhotrvající manikúru můžete zapomenout.

Aspoň ten telefon

Mimochodem, i moderní technologie nám mohou manikúru sabotovat. Když už jsme totiž zmínili to čekání na zaschlý lak – většina z nás už není zvyklá jen tak sedět s rukama v klíně (respektive v tomto případě ve vzduchu či na stole). Při každé volné chvilce jsme zvyklé kouknout na mobil. A i tahle nenápadná aktivita nezaschlý lak poničí. Nemluvě o obtisku vašich vlasů, pokud se rozhodnete vzít hovor…

Krém jako nepřítel

Ke krásné manikúře patří pěstěné ruce obecně. Jejich největším spojencem je pak hydratační krém, který je vyživí a dodá potřebnou vlhkost, takže jsou jemné a krásné na pohled. Nicméně zbytky krému na nehtech, na něž se chystáte nanést lak, mohou výslednou manikúru pokazit. Lak kvůli mastnotě krému nemusí dobře chytit a sáze se bude loupat. Vyplatí se nehty před lakováním očistit odlakovačem nebo alkoholem.

Čím víc vrstev, tím lépe?

Většinou se barevný lak nanáší ve dvou vrstvách. Ovšem předtím se ještě vyplatí nanést vrstvu laku podkladového, který ochrání nehty před obarvením a také je vyživí. U laku barevného pak víc než dvě vrstvy nedávejte. Další vrstva lepší výsledek ani odolnost nezajistí. Pamatujte také, že před každým dalším „mávnutím“ štětečku musí předchozí vrstva dokonale zaschnout! Jinak se lak snadno odře, případně se do něj obtiskne například vzorek oblečení apod.

Úklid jen v rukavicích

Je jasné, že lak z nehtů často odřeme nešetrným zacházením. Tak třeba tím, že nehty používáme při psaní na počítači, k otevírání obálek apod., případně když přicházejí do styku s nejrůznějšími chemikáliemi, nejčastěji z čisticích prostředků. Mytí nádobí nebo podlah proto odbývejte jen v rukavicích. A pozor na mechanické odírání laku!






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Těstovinová sekaná s masem

(3 hlasů)

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat