Svěží vůně po celý den. Kam vlastně aplikovat parfém

Ráno před odchodem do práce stříknete oblíbený parfém na zápěstí, přejedete zápěstím druhý, aby se vůně rozšířila, a vyrazíte ven. Takhle postupuje většina z nás. Ovšem výrobci parfémů z takové praxe nadšení nejsou. Co děláme špatně?

Ačkoli zápěstí jako takové zůstává strategickým místem, kam vůni aplikovat, existují ještě lepší. Jaká?

Loket, koleno… Pupík?

Obecně se vyplatí nastříkat parfém na ta místa na těle, kde máme tenčí kůži a hned pod ní žilky. Díky teplu, které tyto body vydávají, se totiž vůně krásně rozvíjí. I proto volíme zmíněné zápěstí, ale také krk. Dalšími doporučenými místy pro nanesení parfému jsou loketní jamky, ale také ty podkolenní. Ano, i nohy vám dokáží zajistit, že budete příjemně vonět celý den.

Ovšem tím strategické body pro aplikaci voňavek nekončí. Poměrně překvapivým je také váš pupík. Má ideální tvar, aby se v něm vůně udržela, a kumuluje se v něm teplo, díky němuž bude vůně intenzivní a dlouhotrvající. Ostatně pupík jako „zásobárnu pro parfém“ využívají i některé celebrity, například herečka Liv Tyler (ta se dokonce jistému americkému časopisu svěřila, že jí to poradil slavný tatínek Steven Tyler) nebo modelka Adriana Lima.

Žádné tlaky

V úvodu jsme zmiňovali ono tření zápěstí o sebe poté, co na ně nastříkáme parfém. To je podle odborníků velmi rozšířený zlozvyk, kterého bychom se měli rychle a jednou provždy zbavit. Proč? Třením dojde k rychlejšímu uvolnění prvních tónů vůně vašeho oblíbeného parfému, takže nejen nevydrží tak dlouho, ale může se stát, že bude vonět trochu jinak, než by měla (a než jste si představovali, když jste si voňavku odnášeli z obchodu).

Mimochodem, dobrým trikem je také nastříkat trochu parfému na kartáč na vlasy a poté se s ním učesat. Některé ženy aplikují voňavku přímo do vlasů, ale to není právě nejlepší způsob. Vzhledem k tomu, že většina parfémů obsahuje alkohol, který silně vysušuje, nejsou kadeře z takové praxe právě nadšené…






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat