Který parfém bude ten pravý? Tipy, se kterými nešlápnete vedle

16.04.2018 | Krása a móda

Nastalo jaro, a tak spousta žen odkládá těžší vůně, do nichž se halily v zimních měsících, a porozhlíží se po nějaké nové, svěží, která by je naladila do té správné jarní pohody. Jenže jak vlastně parfém vybírat?

Na vlastní kůži. Doslova!

Tip redakce

Také hledáte ideální parfém na jaro a léto? Pak navštivte internetový obchod elnino.cz, kde si budete moci vybrat z množství úžasných vůní!

Pokud vám voní parfém, který používá například vaše kolegyně, neznamená to, že se vám bude 100% líbit i na vás samotných. Konečný dojem z parfému na druhém člověku totiž formuje i to, zda například používá výrazně vonící sprchový gel nebo tělové mléko, zda oblečení pere v aviváži apod. Zkrátka to, co cítíte, nemusí být pouze samotný parfém, i když je jistě dominantní. Proto se vyplatí nejprve vybranou vůni otestovat na svém těle. Do kamenné prodejny se za tímto účelem vydejte, i když pak parfém budete kupovat v internetovém obchodě, kde mnohdy seženete oblíbenou vůni za mnohem nižší cenu!

Voňavé papírky ano, ale...

Jestliže zkoušíte v obchodě parfém pomocí testovacích papírků, měli byste dodržet několik pravidel. Nikdy nečichejte k papírovému testeru okamžitě, nechte parfém zcela uschnout a teprve poté jej vyzkoušejte. Ideální je rovněž vrátit se k "papírovému testu" třeba o hodinu později, až se vůně opravdu rozvine. Dobrým tipem je schovat jej například do kabelky – když ji po nějaké době otevřete, měli byste cítit, jak se z ní vůně jemně line. Nicméně pamatujte – jak bude parfém vonět na vás samotných, zjistíte jen tehdy, pokud ho na sebe skutečně aplikujete. Papírové testery jsou skvělou pomůckou, ale nejsou všemocné.

Třikrát a dost?

Počítejte s tím, že když svůj nos v obchodě zavalíte bezpočtem po sobě jdoucích zkoušených vůní, budou vám po chvíli všechny připadat prakticky stejné. Váš čich prostě „nebude stíhat“ a otupí. Mezi jednotlivým očicháváním se proto běžte na chvíli nadechnout čerstvého vzduchu, případně přivoňte například ke svému tričku, abyste daly svým čichovým receptorům na chvíli odpočinout. I tak ale nepočítejte s tím, že byste zvládli posoudit například 10 různých vůní.

Složení není vše

Každý parfém se skládá ze stovek ingrediencí a ty společně určují jeho konečnou vůni. Takže přestože nejste například fanoušky bergamotu nebo růže, nezavrhujte parfém jen proto, že tuto složku obsahuje – možná vám v kombinaci s ostatními bude najednou vonět úžasně.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat