Suchá a ztvrdlá pokožka? Péče o nohy se vyplatí

18.04.2018 | Krása a móda

Když mluvíme o zdraví, měli bychom myslet i na zdravé nohy. Právě ty jsou enormně namáhány a trpí různými neduhy. Všeobecně je známý problém plísní, potivosti nohou a s tím pochopitelně spojených pachů. Neméně aktuálním problémem je stav pokožky.

Pokožka nohou silně vysychá, potřebuje výživu a regeneraci. Jedním z důsledků nepříznivého stavu pokožky je rohovatění na hranách chodidel. Někdy je pokožka nápadně ztluštělá s prasklinami, které jsou velmi bolestivé. Prostě nohy potřebují ošetření jako kterákoli jiná část těla.

Vsaďte na vhodnou kosmetiku

K takovéto péči je vhodná kvalitní kosmetika. Jde o kosmetiku TOP GOLD  která nabízí deodorační přípravky proti ohrožení obuvi a nohou plísněmi, proti zápachu a pocení. Plísněmi jsou ohroženy i  nehty, a proto je zapotřebí se o ně starat. Dále arnikové balzámy na unavené nohy, s kostivalem lékařským a kaštanem koňským (chladivý a hřejivý). Tyto balzámy jsou  vhodné pro regenerační masáže.

Vraťme se k péči o pokožku. Péče o pokožku nohou je nutná, neboť vysychání pokožky se zhoršuje s věkem. Mazové žlázy postupně  produkují méně mazu. Proto je zapotřebí používat pravidelně regenerační a hydratační krém na nohy, aby docházelo k jejímu zjemnění a zvláčnění. Při aplikaci na paty pomáhá proti tvrdnutí kůže.

Tradice i kvalita

Pokud již došlo ke zrohovatění pokožky, kosmetika TOP GOLD nabízí gel na ošetření zrohovatělé pokožky. Pokožka se změkčuje a z jejího povrchu se uvolňují ztvrdlé částečky kůže. Gel je možno použít i na rozpraskanou pokožku. Doporučujeme ztvrdlou pokožku silně gelem na noc potřít, přiložit bavlněnou látku a pak zabalit nohu do igelitu. Pokožka se lépe odlupuje.

Výraznější účinky na vyschlou pokožku má i řada Topderm, jež se hodí také k ošetření všech typů problémové pokožky. Kosmetika Topderm obsahuje krém na problémovou pokožku rukou a zvláčňující emulzi na tělo, která je navíc vhodná i pro diabetiky.

Krém i emulze zvláčňují díky složkám jako např. urea, Lactil komplex, glycerin. Dále obsahují složky s dermoprotektivním účinkem (zejména přírodní vitamin E z pšeničných klíčků, avokádový olej a další.

Výrobky změkčují nadměrný tvrdý povrch kůže. Tyto výrobky jsou vhodné i pro diabetiky.

K odstranění odumřelých buněk  přispívá  bylinná koupel na nohou a koupelové soli.

Výrobky dle vlastních receptur vyrábí desítky let česká firma Chemek laboratoře spol. s r.o.

Řada výrobků je k dostání v lékárnách. Největší nabídku těchto produktů má pro lékárny velkodistributor léčiv Phoenix.

Více informací najdete na chemek.cz

O produkty české společnosti Chemek laboratoře spol. s r.o. můžete soutěžit také na Bety.cz! Soutěž probíhá ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat