Zbavte se nevzhledných jizev i bez drahých laserů

Můžete po úraze či jiné nehodě vypadat stejně jako dřív? Tuto otázku si klade mnoho těch, komu život „nadělil“ jizvy. Naštěstí je tu příroda a její řešení! Vyberete si med či kolostrum?

Jizva vzniká při vniknutí cizího tělesa pod kůži, během prasknutí, či jiném druhu poškození jako například popálení. Není nutné hned propadat panice. Stačí vsadit na osvědčené metody!

Bentonitová hlína

Už jste někdy slyšeli o bentonitu (aztécké hlíně)? Koupit ji lze v kelímku (nabízí ji leckterá parfumerie a drogerie). Už po staletí se používá při problémech s vlasy a k léčbě různých kožních onemocnění. Čistí, detoxikuje, zvyšuje průtok krve, na povrchu pokožku zjasňuje, zlepšuje počet kolagenních vláken, což vede k vyhlazení vrásek, jemných linií a jizev. Stačí investovat něco okolo 140 korun (a pravidelně používat).

Kolostrum skotu krmeného trávou

Bovinní kolostrum (mlezivo) milují všechny maminky, jejichž ratolesti jsou náchylné na různé nemoci. Kolostrum je nejúčinnější ochrana před virovým i bakteriálním onemocněním a leckdo tvrdí, že je dokonce účinnější než očkování. Málokdo však ví, že tento zázrak má i regenerační vlastnosti a silně zrychluje růst a obnovu kožních buněk.

Vzhledem k fyziologickým účinkům kolostra, včetně snížení oxidativního stresu a prozánětlivých odpovědí, je pravděpodobné, že kolostrum může pozitivně ovlivnit celkové procesy stárnutí – především regeneraci pokožky a jizev.

Perlový prášek

V tradiční čínské medicíně se prášek z přírodních říčních perel již po staletí používá jako prostředek ke zmírnění procesu stárnutí. Má obnovující a léčebné vlastnosti. Při pravidelném používání vyrovnává tón pleti a její strukturu. Některé výzkumy dokazují, že perlový prášek zlepšuje regeneraci kůže a zmírňuje jizvy.

Med Manuka

Manuka med je druh surového medu, který obsahuje speciální složku známou jako K Factor16. Ta je dobře známá pro své antibakteriální účinky. Za těmito účinky stojí peroxid vodíku, oligosacharidy, fytochemikálie a další látky. Suma sumárum, jejich přítomnost dává tomuto medu schopnost bojovat s kožními infekcemi, podporovat hojení ran a snižovat záněty a jizvy. Manuka také obsahuje mnoho silných antioxidačních flavonoidů.

Rostlinná kyselina hyaluronová

Stárnutí lidské pokožky je komplexní biologický proces, který ještě není zcela pochopen. Víme, že existuje vzájemná korelace mezi kyselinou hyaluronovou a hydratací pokožky.  Jednoduše řečeno, kyselina hyaluronová je nezbytná pro zdraví a závlahu kožních buněk. Ostatně, stárnutí pokožky je spojeno právě se ztrátou hydratace. Někteří v této souvislosti přísahají, že se zmíněná kyselina, pokud se lokálně aplikuje, docela činí. Dodává pokožce pružnější, hydratovaný vzhled a vyhlazuje jizvy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat