Jste pozvaní na svatbu? V čem zazáříte a co si naopak nikdy neobléct

20.06.2018 | Krása a móda

Pokud se chystáte na něčí svatbu a v pozvánce není jasně uveden dress code, bývá volba oděvů mnohdy složitější, než se zdá. Víte, co se na svatbu hodí a co už ne? Poradíme vám v následujícím článku.

Bílou nikdy!

Vzhledem k tomu, že se jedná o den nevěsty a ženicha, musíte rozhodně dbát na to, abyste nebyli výraznější, než oni. Bílé šaty jsou tedy tabu. Snad jedině za předpokladu, že si nevěsta přeje bílou svatbu včetně všech hostů. Bílá barva nepatří ani na žádnou jinou příležitost, která má spojitost se svatbou (zásnubní večírek, rozlučku se svobodou atd.).

Pokud víte, že nevěsta bude mít šaty jiné barvy, než je bílá, je vám zapovězena i tato barva. Bílá je ale na seznamu stále. Pokud si nevěsta přeje, aby byli její hosté sladěni do jedné barvy, je pro vás prakticky povinností nevěstině přání vyhovět.

Do kostela cudně

Důležité je také respektovat místo konání svatby. Obřad v kostele vyžaduje zahalená ramena a paže. Vyhněte se tedy sexy modelům s odhalenými zády a délkám mini. Výstřih by neměl být hluboký a sukně by měla končit nejvýše na dva prsty nad koleny.

Zapomeňte na obří kabelky

Co se týče oděvu, nikdy nešlápnete vedle s jednobarevnými šaty bez potisku, které doplníte například barevnými lodičkami a malým psaníčkem. Rozhodně si neberte svou každodenní tašku. Kabelka na svatbu musí být společenská.

Další vhodnou alternativou může být elegantní sukně ze vzdušného materiálu. Je-li obřad pod širým nebem, bývá více neformální a pro takové příležitosti a obzvláště v létě se hodí i vzdušné lněné košile či šaty. Celkový vzhled dolaďte zajímavou bižuterií (stačí jeden nápadný kus) a nápaditou kabelkou.

Na pozvánce stojí…

A co všechno se z pozvánky můžete dočíst?

Black tie

Muži musejí obléknout tradiční černý smoking, nikoli jen černý oblek, s bílou košilí a černým motýlkem. Ženy to mají o něco málo jednodušší. Ideální je večerní toaleta v černé barvě, ale povolena je také temně modrá, vínová či tmavě fialová. Samozřejmostí jsou boty s uzavřenou špičkou, punčochy a drobné psaníčko.

Semi formal

Pokud na pozvánce stojí „semi formal“, záleží také na tom, v kolik hodin se daná akce koná. Pokud začíná dopoledne a trvá zhruba do šesté večerní, pánové by měli obléci oblek, který nemusí být nutně tmavý, a dámy by měly sáhnout po elegantním, klidně světlejším kostýmku. Pokud událost začíná večer, pánové by měli mít tmavý oblek a dámy nevyzývavé koktejlky nebo tradiční malé černé.

Smart casual

Stojí-li na pozvánce „smart casual“, musíte být opatrní. Nesmíte totiž být příliš formální, ale ani příliš ležérní. Pánové mohou zvolit oblek a místo košile obléknout triko, které sladí s ponožkami. Ženy mohou vsadit například na dívčí sukni v áčkovém střihu nebo na kalhoty se zkrácenou délkou, halenkou a sandálky na podpatku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat