S nákupem kosmetiky to často přeháníme. Otestujte se!

Když otevřete zásuvku či skříňku, v níž uchováváte svou kosmetiku, co všechno vidíte? Vlastníte pleťové mléko, tonikum, pleťovou vodu, tělové mléko, odličovací ubrousky, mycí emulzi, krém proti vráskám, hydratační krém, oční krém, krém na ruce (vše většinou v několikakusovém provedení) a bezpočet nejrůznějších výrobků z dekorativní kosmetiky? A víte, kdy vyprší u všech těchto produktů doporučená doba spotřeby?

Většina žen nakupuje kosmetické výrobky častěji, než ve skutečnosti potřebuje, a v jejich kosmetických kufřících a spol. pak mají několik let místo i produkty, jež použily jednou dvakrát za život.

Podle nejnovějšího amerického průzkumu vlastní žena v průměru 8 kosmetických výrobků, z nichž ale pouze 2 používá skutečně pravidelně (v tomto výčtu není zahrnuta dekorační kosmetika).

Každá sedmá oslovená pak přiznala, že schovává i nepotřebnou kosmetiku až po dobu tří let (bez ohledu na to, že její expirační lhůta již dávno vypršela nebo že ji vlastně nepoužívá), protože je jí líto věci vyhodit.

Nejvíce nakupují kosmetické výrobky ženy ve věku mezi 18 a 34 lety – 20 % z nich jich má dokonce nejméně 20.

Nejvíce za tyto produkty pak utrácejí ženy mezi 25 a 34 lety, nejméně ženy starší 65 let.

Otázkou samozřejmě zůstává, co za naším zdánlivě bezhlavým utrácením a nakupováním kosmetiky stojí. Velkou roli v našem rozhodování hraje skutečnost, že kosmetické společnosti (a jejich marketing) jsou mistry v přesvědčování lidí, že bez jejich výrobků nebudeme nikdy krásné a spokojené.

Velmi často se lapače prachu stanou z výrobků, u nichž jsme věřily, že nám budou vyhovovat, ale které naše představy nenaplnily. Vzhledem k tomu, že nejsme jasnovidky, těžko dopředu odhadneme, jak budeme s tou kterou kosmetikou spokojen. V rámci ušetření zbytečných výdajů se zkuste u dražších produktů v obchodě optat, zda nejsou k dispozici vzorky zdarma.

Pokud už několik přebytečných kosmetických výrobků vlastníte a víte, že je nebudete moci nikdy používat, nebuďte vůči nim tak „ohleduplné“ – jsou to jen věci, které zabírají místo. Pokud není možné je někomu blízkému darovat (to jde například u tělového mléka, jež nabídnete mamince, ale už hůře u pudru nebo rtěnky), zbavte se jich. U produktů, které si necháváte „na horší časy“ (aneb „tohle by se mohlo jednou hodit“), pravidelně kontrolujte doporučené datum spotřeby.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat