Aloe vera jako součást pleťových masek. Pomůže citlivé i problematické pokožce

Aloe vera je jedním z nejlepších léků, který řeší problémy spojené s pokožkou. Obsahuje přírodní složky, jež ošetřují jizvy po akné, tmavé skvrny, sluneční pigmentaci a dokonce i vrásky. Využijte téhle síly i vy!

Stálezelená, sukulentní bylina aloe vera patří k běžným součástem domácností. Kromě jiného zvyšuje zářivost pleti a pozitivně působí na její zdraví. Zároveň tato rostlina pomáhá při exfoliaci a hydrataci pokožky, což z ní činí dobrý prostředek proti stárnutí.

Aloe vera může být použita čerstvá (stačí na pleť nanést její gel), nebo ve formě masky. Pro posílení účinku v těchto případech použijte ty nejlepší dostupné ingredience. (Bez ohledu na typ vaší pleti pro vás toto ošetření vykoná mnoho dobrého.)

Maska z aloe vera a cukru

Použití: Aloe vera s cukrem se ideálně používá k odstraňování bílých a černých teček, protože tato maska ​​proniká hluboko do pokožky, odstraňuje nečistoty, prach, nadměrný kožní maz a odumřelé buňky.

Metoda: V misce smíchejte gel aloe vera a granulovaný hnědý cukr. Naneste na obličej s pomocí krouživých pohybů a po pěti minutách působení opláchněte vodou.

Maska z aloe vera a papáji

Použití: Aloe vera se zralou papájou pomáhá rozjasňovat pleť. Přítomné komponenty zároveň pokožku zesvětlují a vyživují ji zevnitř.

Metoda: V mixéru zkombinujte gel z aloe vera a papáju, dokud se nevytvoří pasta. Aplikujte na obličej a po 15 až 20 minutách opláchněte studenou vodou.

Maska z aloe vera, banánu a mandlového oleje

Použití: Aloe vera v kombinaci s banánem a mandlovým olejem je bohatá na zvlhčující prostředky, které hydratují pokožku a zabraňují jejímu olupování.

Metoda: V misce dobře promíchejte rozmačkaný banán s mandlovým olejem a následně přidejte polévkovou lžíci gelu aloe vera. Masku aplikujte na krk a obličej, nechte působit 20 minut a poté umyjte vlažnou vodou.

Maska z aloe vera, okurky a růžové vody

Použití: Aloe vera s růžovou vodou a okurkou báječně odstraňuje nežádoucí pigmentaci, ale zároveň bojuje proti infekci. V neposlední řadě obnovuje přirozenou barvu pleti a vypíná ji.

Metoda: Smíchejte menší kousek nastrouhané salátové okurky s gelem aloe vera a přidejte lžíci růžové vody. Naneste na postižené oblasti a nechte 30 minut působit. Poté opláchněte. (Pokud je maska příliš tekutá, zahustěte jogurtem nebo tvarohem.)

Maska z aloe vera a rajčete

Použití: Aloe vera s rajčetem zbavuje akné a tmavších skvrn. Tato maska je bohatá na vitaminy A a C.

Metoda: Promíchejte gel aloe vera s rozmačkaným menším rajčetem a aplikujte na obličej. Nechte 20 minut působit a opláchněte studenou vodou. A které další ingredience lze v kombinaci s aloe využít? Bílky, mango, mléko, med či kurkumu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat