Ochutnávka značky celebrit: Burberry na Londýnském týdnu módy. Jen ať si prší!

Třpytivý déšť zažili návštěvníci přehlídky módní značky Burberry během Londýnského týdne módy. Návrhář Christopher Bailey na ní totiž představil kolekci pro nadcházející podzim a zimu. A sklidil zasloužený aplaus.

Málokdy se stává, že by na módní přehlídce zuřila bouře a pršelo – značce Burberry se to však, nejen díky digitálním efektům, podařilo, v závěru defilé modelky „pochodovaly“ s deštníky v rukou a smáčela je opravdová voda pršící ze stropu (mimochodem, deštník neplnil pouze roli prostředku ochrany před deštěm, ale byl součástí outfitu a úžasně ho doplňoval).

Christopher Bailey vsadil v kolekci podzim–zima 2012/13 především na ženskost – na zdůraznění ženské postavy, především pak boků. Na první pohled by se tak mohlo zdát, že je Bailey tak trochu škodolibý – boky jsou přece část těla, kterou drtivá většina žen na odiv příliš často nedává. Nicméně opak je pravdou, díky rafinovaným nadýchaným kapsám a širokým páskům, jež zdůrazňují pas, docílil návrhář u modelek velmi lichotivých postav ve tvaru přesýpacích hodin.

Kolekce s názvem Town and Field, tedy Město a pole, byla přehlídkou dokonalé elegance a spojila v sobě originalitu, i jemný britský konzervatismus – barvy modelů byly velmi jemné, především v odstínech béžové, medové, velbloudí, olivové, petrolejové a šedé až černé.

Molo ovládly originální trenčkoty, bundičky a kabátky, svetříky, na nichž se velmi originálně skloubily pruhy s květinovými vzory (nebo se na nich skvěla sova, jež jakoby vykukovala zpoza pásku sukně), ale především sukně – až na kapsy úzké a vysloveně ženské (často doplněné o výrazný pásek).

Jak vysvětlil po přehlídce sám Christopher Bailey, značka Burberry je kombinací dlouhé módní historie a nejnovějších trendů zaměřených na mladé. Jeho letošní přehlídka toto přesvědčení naplnila dokonale – při pohledu na úžasné modely člověk v duchu doufal, že podzim přijde co nejdříve a my budeme moci (kromě Baileyho modelů, které se na trh dostanou v červenci a koupit je budete moci i v Praze) vytáhnout deštníky. Jen ať si prší!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat