Jak bojovat proti roztřepeným konečkům? 7 rad k nezaplacení!

Roztřepené konečky vlasů trápí nejspíš každou z nás. Co proti nim pomáhá?

1.    Nůžky
Nejúčinnější metodou je samozřejmě pravidelné zastřihávaní. Nemusíte tak činit každý den jako třeba Jennifer Aniston, úplně stačí každých 6 až 8 týdnů. Rozhodně však stříhání neodkládejte déle než 3 měsíce!

2.    Masky
Vyživující masky sice vlasy nezacelí, ale mohou pomoci v prevenci třepení konečků. Zvolit můžete jak profesionální vlasové produkty, tak i podomácku vyrobené masky (například teplý olivový olej, který vetřete do konečků vlasů a necháte působit 5 minut, poté omyjete šamponem).

3.    Voda
Dostatečný pitný režim ovlivňuje nejen kvalitu naší pleti, ale i vlasů. Takže pijte, pijte, pijte.

4.    Kondicionér
Ačkoli se to nezdá, šampon je pro naše vlasy nejen očista, ale i lehká zátěž, protože je vysušuje. Dopřejte jim proto při každém mytí potřebnou hydrataci v podobě kondicionéru. Jistě seženete i nějaký přímo na roztřepené vlasy (jak už jsme předeslali – nic konečky zpět nezacelí, ale předejde dalšímu třepení).

5.    Šampon
Pro šampon platí v případě vlasů náchylných ke třepení dvě pravidla – nepoužívejte ho moc a nepoužívejte jej příliš často. Pokud nepatříte k lidem, jimž se vlasy hodně mastí, není nutné je mýt každý den.

6.    Vysoušení
Vysoušení vlasů pomocí fénů, narovnávání žehličkou apod. jsou další činnosti, které k třepení konečků přispívají. Pokud je to možné, nechte vlasy uschnout přirozeně. Mimochodem, nepomáhá jim ani přílišné tření ručníkem!

7.    Ochrana
Pokud rádi plavete – ať už v bazénu nebo o dovolené v moři – vždy vlasy (nebo minimálně jejich konečky) chraňte. Koupací čepicí, culíkem nebo aplikací malé vrstvy kondicionéru do konečků vlasů. Pokud nic z výše jmenovaného nepoužijete, alespoň ihned po koupání vlasy umyjte a dopřejte jim kondicionér.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat