3x záplava kadeří: Podzimní účesy krok za krokem s fotkami!

Máte dlouhé vlasy a stále je nosíte jen stažené do culíku? Pak právě vám jsou určeny tři nadčasové účesy od uznávané vlasové stylistky značky Nivea Sally Brooks. Nechte podzimní větřík, aby si pohrál s vašimi nadýchanými loknami nebo hvězdně nadýchanými vlnami. Spolu se Sally jsme pro vás sestavili návod, jak si trendy účesy vykouzlit i doma. Každý účes doprovází detailní fotogalerie, kde je postup popsán krok za krokem. Čepice a klobouky tedy ještě nechte odložené ve skříni a okouzlete své okolí svůdnými kadeřemi jako od profesionála.

Základem účesu, který skvěle drží, je správný střih. Požádejte svého kadeřníka, aby vaše vlasy „nenápadně“ postupně sestříhal, tím silnější vlasy získají strukturu, a jemné vlasy budou načechranější. Vyfoukaný účes pak nabude na objemu a získá bohatší a zdravější vzhled.

Jak docílit maximálního objemu? Kadeřnice Martina Švelblová prozrazuje: „Tajemství objemu spočívá při fénování v tom, kam nasměrujete vlasy od kořínků. Objem vytvářejte vždy v opačném směru, než si vlasy přirozeně lehají – zkrátka vlasy foukejte proti směru růstu. Naneste trochu pěnového tužidla ke kořínkům a při fénování vlasy začínejte vysoušet od kořínků, kde se drží nejvíce vody. Máte-li jemné vlasy, fénujte je v předklonu a zároveň vlasy protřepávejte, hezky se tak zvětší objem. A počítejte s tím, že teprve až v poslední třetině svého schnutí jsou vlasy připravené na úpravu a půjdou nejlépe tvarovat.“

Jemně nadýchané lokny: Záplava kadeří

Sally Brooks: „Přirozeně přitažlivé a jemné kadeře působí zcela nenuceně. Nízká pěšinka dodá účesu výrazný efekt a také extra objem.“

Jak na to?

KROK 1: Vlasy umyjte šamponem a ošetřete kondicionérem. Poté vlasy prosušte fénem.
KROK 2: Po úzkých pramenech natočte vlasy u přední vlasové linie na tvarovací natáčky, tak vytvoříte jemné lokny.

KROK 3: Vrchní tři prameny natočte na natáčky směrem dopředu, konce natáček nechte volné a zatočte tak, aby držely.
KROK 4: Začněte na jedné straně, a vlasy po širokých pramenech natáčejte směrem od obličeje. Natočte všechny vlasy po obvodu hlavy.

KROK 5: Nastříkejte lakem na vlasy a nechte natáčky vychladnout.
KROK 6: Hotový účes pročešte kartáčem s přírodními štětinami, tím vlasy uhladíte a dodáte jim lesk.

Stylově vzhůru: Vznešená

Sally Brooks: „Tento stylový vyčesaný účes vyzařuje komplikovanost a jeho nadčasová krása nikdy nevyjde z módy.

Jak na to?

KROK 1: Po umytí šamponem a ošetření kondicionérem naneste do vlasů pěnové tužidlo, tím získají větší pevnost. Vlasy vyfoukejte.
KROK 2: Oddělte vrchní část vlasů a připněte sponkou, budete s ní pracovat později. Spodní část vlasů rozdělte od uší až k temeni na čtyři prameny (tak, že vytvoří velký kosočtverec) a také sepněte sponkami.

KROK 3: Vlasy okolo celé hlavy u kořínků natupírujte, tak docílíte většího objemu, účes bude pevnější a snáze jej vytvarujete.
KROK 4: Srolujte prameny vzadu na pravé straně ke středu hlavy a od zátylku po temeno je připněte pomocí dlouhých pírek či sponek.

KROK 5: Prameny na levé straně sčešte na stranu, srolujte do středu a připněte pomocí dlouhých pírek.
KROK 6: Zbývající vrchní část vlasů natupírujte, tak docílíte většího objemu. Vlasy uhlaďte pomocí kartáče s přírodními štětinami. Také tuto část srolujte do středu a připněte pomocí dlouhých pírek. Hotový účes zafixujte lakem na vlasy.

Nadýchané hvězdné vlny: Boulevard

Sally Brooks:Nadýchané vlny jsou pro tuto sezónu nezbytným doplňkem. Kombinace elegance a jednoduchosti plná energie a zářivého lesku se hodí pro řadu příležitostí. Se středovou pěšinkou získá Váš účes dokonalý retro nádech 70. let.

Jak na to?

KROK 1: Po umytí šamponem a ošetření kondicionérem naneste rovnoměrně do vlasů pěnové tužidlo. Vlasy vyfoukejte.
KROK 2: Směrem od pěšinky nastříkejte na první pramen lak na vlasy, natočte na nahřívací natáčku podél vlasové linie a připevněte. Stejným způsobem natočte i pramen na opačné straně pěšinky.

KROK 3: Na další pramen opět nejdříve nastříkejte lak a pak jej natočte na natáčku směrem dopředu k obličeji. Stejným způsobem postupujte na opačné straně, a pak stylem "cihlové zdi" natočte všechny zbývající vlasy.

KROK 4: Nastříkejte lakem na vlasy a nechte vychladnout.
KROK 5: Sejměte natáčky a vlasy pročešte kartáčem s přírodními štětinami pro finální vzhled. Hotový účes zafixujte lakem na vlasy.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat