6 tipů pro krásnou pleť v babím létě: Znáte je?

V létě čeká na naši pokožku celá řada nástrah – od slunečních paprsků přes komáry až po časté holení. Jak se s nimi vypořádat?

Spáleniny od slunce

Samozřejmě ideální situací je, že spálené pokožce úplně předejdete tím, že se budete chránit přípravky k tomu určenými a nebudete se příliš vystavovat slunečním paprskům, nicméně pokud už vás slunce spálí, nenechávejte pokožku napospas osudu. Existuje spousta produktů, jež ji utiší a zmírní podráždění (dostanete je v každé lékárně), sáhnout ale můžete i po osvědčeném přírodním receptu – vezměte měkkou žínku, namočte ji v ledově vychlazeném plnotučném mléce, lehce vyždímejte a opatrně přiložte na spáleniny. Proti případné horečce a bolesti si vezměte prášek (aspirin, ibuprofen atd.).

Nepříjemný hmyz

Pokud se chystáte na dovolenou někam k vodě, musíte počítat i s nezvanými návštěvníky v podobě nejrůznějších komárů, ovádů a spol. Pokud nemáte příliš důvěru v klasické chemické repelenty, jež dostanete v každé drogerii, zkuste okřídlené potvůrky odehnat jinak – začněte užívat doplňky stravy s vitaminem B12. Některé studie totiž ukazují, že po nich komárům příliš nevoníme, a tak nás nechají na pokoji. A nemusíte se bát – partnerovi či partnerce budete vonět pořád stejně!

Letní lupy

Spousta žen i mužů trpí v letních měsících častějším výskytem lupů (občas dokonce i ti, kteří o nich po celý rok ani nevědí). Je to tím, že pokožka hlavy produkuje v tomto období více přirozené mastnoty, čímž se zpomaluje přirozený exfoliační proces. A tak (zjednodušeně řečeno) odumřelé buňky pokožky vytvoří lupy. Jediný způsob jak proti nim bojovat je investovat do šamponu proti lupům, který obsahuje pyrithion zinku (většinou jej seženete v lékárně), a minimálně 1krát týdně jej používat.

Citlivá pleť vs. ochranné krémy

Mnoho žen s citlivou, problematickou pletí se sklony k akné odmítá ze strachu (mnohdy podloženého zkušenostmi) z podráždění používat ochranný krém proti slunečnímu záření na obličej. A to je velká chyba, od ochrany před UV zářením by nás nemělo odradit nic. Zkuste proto udělat v nabídce opalovacích krémů a spol. takový malý průzkum – vyberte si raději minerální krém, který navíc neobsahuje olej. Minerální prostředky mají tendenci zůstávat na povrchu pokožky, nikoli se plně vstřebávat, a proto snižují pravděpodobnost, že vaše pleť zareaguje podrážděním.

Voděodolné opalovací krémy

Voděodolné ochranné přípravky proti UV záření jsou skvělou věcí, pokud trávíte dovolenou u vody a nechcete se po každém koupání znovu mazat (nicméně i tak se s každým pobytem ve vodě ochranná schopnost prostředku snižuje, takže ho obnovujte). Ovšem poměrně špatně se pak smývá například z obličeje, což už tak skvělé není (je to trochu podobné, jako když jdete spát bez odlíčení). Pořiďte si proto odličovač na bázi oleje, ten by měl z pokožky dostat všechny zbytky voděodolného opalovacího krému.

Poranění po holení

I když se snažíte sebevíc, stejně se drobným poraněním při holení nohou žiletkou nevyhnete… A sluneční paprsky mohou podráždění pokožky ještě zhoršit. Proto nezapomínejte nožky po holení ošetřit zklidňujícím krémem či sérem (dostanete je i v drogerii). Před sluněním je pak samozřejmostí opalovací krém s vysokým UV faktorem. Nicméně i tak byste měla pobyt na slunci s čerstvě oholenýma nohama omezit. Nejlepší je nechat pokožku skutečně zklidnit a zahojit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat