Pleťová séra: Zbytečný luxus, nebo nezbytnost?

Určitě už jste o nich slyšely nebo je přímo studovaly zblízka – pleťových sér, slibujících zázraky, je všude spousta. Opravdu se však do těchto lahviček vyplatí investovat?

Nejprve si připomeňme, co se skrývá pod pojmem sérum. Sérum je oproti klasickému hydratačnímu krému přípravek s mnohem vyšší koncentrací účinných látek. Mívá také jinou konzistenci, která je nejčastěji gelová. Používá se jako spodní vrstva pod krém.

Se vzrůstající oblibou pleťových sér se vynořilo několik produktů typu 2v1, které slibují mix krému i séra. U těchto přípravků se ale mějte na pozoru. Ano, takový krém může dobře plnit svou funkci krému, pokud ale chcete ze séra vytěžit maximum, použijte dva různé přípravky, obsahující různé účinné složky. Jen tak dodáte pokožce maximum.


A pro koho jsou séra určená? Pro všechny ženy, které chtějí dát pleti „něco navíc“. Pro všechny typy pleti se hodí hydratační séra, od čtyřiceti výš byste se měly zaměřit séra, zpomalující stárnutí pleti. Sympatické je, že kvalitní přípravky také vyplní drobné linky a tvář opticky vyhladí. Po jejich nanesení se vám bude lépe roztírat make-up a výsledek bude perfektní. Pokud vás trápí rozšířené póry, můžete si pro změnu pořídit sérum, které póry, byť jen dočasně a na efekt, stáhne. Existují také varianty pro smíšenou nebo mastnou pleť, které mají zmatňující účinky – podobné sérum se vyplatí nanést pod krém na takzvanou T-zónu.

Králem mezi pleťovými séry jsou rozhodně intenzivní kúry. V balení najdete mini lahvičky s jednotlivými dávkami, které používáte po dobu jednoho až dvou týdnů. Výsledek je viditelný už v průběhu kúry a zopakovat ho stačí po několika měsících.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat