Prostreno.cz

Jak zmírnit akné? Poznejte pomoc z přírody

Akné trápí nejen dospívající, ale i řadu dospělých. A i když na problematickou pleť existuje celá řada léčebných i kosmetických produktů, ozdravit ji můžete i pomocí přírodních receptů!

Pokud tedy patříte k lidem, kteří s akné bojují, vyzkoušejte některý z následujících postupů! Problematická pokožka je velmi citlivá a jistě ocení, že jí poskytnete 100% přírodní péči bez chemikálií!

Jaké přírodní zázraky tedy při akné pomáhají?

1. Tea tree oil

Působí přirozeně protizánětlivě a má zklidňující účinek. Smíchejte několik kapek s trochou vody a touto směsí postižená místa potírejte pomocí vatového tamponku. Používejte však tea tree oil takto pouze 2krát denně, jinak pleť příliš vysušíte (a nikdy jej nepoužívejte na pokožku s akné neředěný).

2. Med

Je přírodním antibiotikem a napomáhá hojení a regeneraci pokožky. Můžete jej na postižená místa nanést neředěný, případně zkuste smíchat med s drcenými ovesnými vločkami a tuto masku pak nechat působit po dobu 30 minut.

3. Máta

Tahle bylinka napomáhá čištění pórů. Nakrájejte ji najemno, smíchejte s bílým jogurtem a drcenými ovesnými vločkami. Směsí potřete postižená místa a nechte na obličeji 10 minut.

4. Echinacea

Působí antibakteriálně a protizánětlivě. Udělejte si z ní čaj (dá se sehnat běžně v obchodech nebo v lékárně) a pomocí vatového tamponku dvakrát denně potírejte pleť s akné.

5. Heřmánek

Pomáhá zklidnit podrážděnou pokožku, urychluje hojení a působí protizánětlivě. Můžete buď smíchat obsah 2 sáčků heřmánkového čaje s malým množstvím vody tak, aby vznikla pasta, kterou pak nanesete na obličej a necháte 15 minut působit, nebo spařit 2 sáčky v 1 šálku vody a chladnou směs nanést vatovým tamponkem.

6. Aloe vera

Každý ví, že aloe pomáhá při popáleninách či spáleninách od slunce, ale díky hojicímu účinku a schopnosti zamezit infekci se hodí i k léčbě pleti postižené akné. Pokud máte rostlinu aloe doma, je to úplně ideální, prostě vyškrábejte gel z dužniny a aplikujte na pokožku. Pokud ne, budete si muset gel z aloe koupit. Dejte ale pozor, abyste si pořídilo 100% aloe, bez nějakých dalších „ingrediencí“.

7. Citron

Pomáhá čistit póry a navíc dokáže pleť prozářit a zesvětlit (takže opticky zmírní malé jizvičky). Potírejte postižená místa na pokožce citronovou šťávou, nechte chvilku působit a poté opláchněte vlažnou vodou.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat