Snubní prstýnky: Jak vybrat ten pravý?

01.09.2014 | Krása a móda

Snubní prsteny. Tradice, která je neodmyslitelně spjata s manželstvím. Pokud chystáte svatbu, pak i vy jistě řešíte, který prstýnek bude pro vás a vašeho partnera ten pravý.

Jenže jak vybrat ten pravý, který bude nejlépe vystihovat vaši lásku a váš svazek?

Na trhu v současné době najdete nepřeberné množství druhů či stylů snubních prstenů, a tak se může stát, že i když jste výběr prstýnků považovali za záležitost, kterou sfouknete za hodinku brouzdání po internetu, nakonec se nebudete moci rozhodnout.

Ještě než začnete se samotným výběrem designu prstenů, je dobré si stanovit pár základních kritérií.

Z čeho vlastně bude

Materiálů, z nichž se dnes vyrábějí snubní prsteny, je celá řada. Od tradičních zlatých přes prstýnky z chirurgické oceli až po ty z palladia nebo platiny. Některé páry dokonce volí prsteny ze dřeva či kamene.

Nejoblíbenější a také nejtradičnější však zůstává zlato. Je totiž elegantní, nadčasové a především kvalitní. Navíc pokud nejste příznivci tradiční „žluté“ barvy zlata, můžete zvolit prsteny ze zlata bílého. Kromě toho se ve šperkařství používá i zlato červené (většinou doplňuje ostatní barvy zlata)

Mimochodem, barvu prstenu vybírejte i podle toho, jaké ostatní šperky nosíte či jaké barvy převažují ve vašem šatníku.

Nejčastěji jsou zlaté snubní prsteny vyráběny ze 14-, případně 18karátového zlata.



Velmi oblíbenými jsou prsteny dvoubarevné, tedy ze dvou typů zlata.




 

S kamínkem, nebo bez?

Trendem posledních let jsou snubní prsteny s kameny, a to především v dámské variantě.

Nejčastějším kamenem, který je také cenově dostupný a nesmírně elegantní, je zirkon.




Pokud však chcete kámen, který vám vydrží po celý život, aniž by ztratil něco ze svého lesku, a vaše finanční možnosti vám to dovolují, zvolte prsten s briliantem.


Při rozhodování, jak velký kámen či kameny a v jakém designu na prstenu chcete, vezměte v úvahu i své zaměstnání či koníčky – abyste nemuseli prstýnek neustále sundávat.

Tradiční, nebo extravagantní?

Podobně jako módní trendy v oblečení, i ve šperkařství se s lety mění nejrůznější styly a trendy. A tak na trhu najdete prsteny tradiční, ale i extravagantní. Pro který se rozhodnout? Pamatujte na to, že snubní prsten si člověk většinou kupuje na celý život. A co se vám líbí nyní, nemusí být zas tak úžasné za nějakých 10 let. Proto spousta párů dává přednost klasice, nadčasovosti a eleganci.




Rovněž je dobré mít na paměti, že prstýnek v katalogu nemusí vypadat na vaší ruce tak, jak si představujete. Proto není na škodu zajít do nějakého kamenného zlatnictví a různé typy designu vidět na vlastní oči a vyzkoušet na vlastním prsteníčku.

Z cenového hlediska se nicméně většinou vyplatí nakupovat snubní prsteny na internetu, nejlépe od spolehlivého obchodníka. Jedním z takových portálů, který velmi kvalitní a elegantní, a přesto cenově dostupné prsteny nabízí, je www.izlato24.cz.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:19
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:42
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:41

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat