Chcete být atraktivnější?!

Když se skupina tmavovlasých hostesek ve stejnokroji – tmavé sukni a bílé halence – postaví do řady, můžou některé z nich být výrazně přitažlivější než jiné. Ačkoli se vizáží velmi podobají jedna druhé. Stačí jen, aby si některé vzaly vysoké podpatky. Psychologové z Bretaně prokázali, že dámy na vysokých a tenkých podpatcích jsou pro muže neodolatelné.

A jsou mnohem přitažlivější než stejně vypadající ženy, které mají ploché podrážky či široké platformy. Dokonce jedna a tatáž žena je s ohledem na vlastní sexappeal a přitažlivost hodnocena mnohem lépe na podpatcích než na nízkých botách.

Prokázal to psycholog Nicholas Guéguen z Jihobretaňské univerzity (Université de Bretagne-Sud). Skupinu brunet oblékl do tmavé sukně a bílé halenky. Každou ale obul do jiného typu obuvi. A sledoval, jak budou úspěšné při komunikaci s muži, a jak budou muži hodnotit jejich atraktivitu. Tím, že si byly všechny velmi podobné a lišily se jen obuví, Guéguen získal jasné důkazy o tom, jaký vliv hraje obuv na atraktivitu ženy. Každá žena navíc vystřídala různé typy obuvi.

Nejúspěšnější při žádosti muže o pomoc či vyplnění dotazníku byly ženy na nejvyšších podpatcích (více než deset centimetrů) – v třiaosmdesáti procentech pokusů. Ženy s plochými podrážkami měly úspěšnost jen v sedmačtyřiceti procentech případů, kdy oslovily neznámé muže.

Na ženy však podpatky nepůsobí. Bez ohledu na typ obuvi u hostesek byla úspěšnost jen třiatřicet procent, když hostesky žádaly o pomoc ženy.

Při dalším pokusu hostesky měly upustit rukavici. Muži se přihnali v třiadevadesáti procentech případů, když žena nosila vysoké podpatky. Když měla ploché podrážky, reagovali ve dvaašedesáti procentech případů.

Při posledním pokusu v nočním podniku, kde byly ženy posazeny blízko baru a vystavovaly své nohy s různým typem obuvi, Guéguen zjistil, že dámy s vysokými podpatky byly osloveny do osmi minut, zatímco s plochými podrážkami až po třinácti minutách.

„Výsledky dokazují, že vysoké podpatky souvisejí s vyšší atraktivitou ženy, větší fyzickou přitažlivostí, přitažlivostí ňader, krásou a sexappealem v očích mužů,“ tvrdí v závěru své studie doktor Guéguen.






Celkem 4 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:00
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat