Lupů se můžete zbavit i s pomocí citronu a kokosového oleje

Vlasová pokožka dokáže občas pěkně potrápit. Ale co má člověk dělat, když nechce sahat po chemii? Pomůže příroda!

Jestliže se chcete zbavit lupů, nejprve se zamyslete nad tím, zda byste neměli změnit svůj životní styl. Často za nimi stojí stres nebo nedostatek vitaminů B6, B12, zinku, beta karotenu a selenu. Vlasové pokožce neprospívá nešetrné mytí nebo fénování horkým vzduchem.

Co jí tedy proti lupům prospívá?

Olivový olej

Je skvělým prostředkem v boji proti lupům. Vlasovou pokožku vyživí a zvláční. Můžete své hlavě dopřát buď jemnou masáž, nebo zábal, který necháte působit asi 15 minut. Takovou péči dopřejte hlavě 2krát týdně.

Eukalyptový olej

Ten samozřejmě neaplikujte na vlasy, respektive pokožku hlavy, neředěný, ale přimíchejte pár kapek do již zmíněného oleje olivového. Směs pak použijte pro masáž nebo pro zábal.

Kokosový olej

Stále více lidí na něj nedá dopustit. Je skvělý nejen v kuchyni, ale i v kosmetice. A podobně jako oba výše jmenované dokáže ulevit i od lupů.

Aloe vera

Jestliže vám aloe roste za oknem v květníku, máte vyhráno. Jinak jste odkázáni na gel z této rostliny, který seženete v lékárně (pozor, aby byl skutečně 100%). Gel aplikujte na pokožku hlavy a nechejte přibližně 10 minut působit. Poté vlasy umyjte. Opakujte 2krát až 3krát týdně.

Citrony

Maska z citronové šťávy a kokosového (případně olivového) oleje udělá pokožce hlavy opravdu dobře. Stačí přidat do 15 ml oleje jen pár kapek a směr vetřít do pokožky. Nechejte směs působit klidně půl hodiny, pak umyjte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:19
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:42
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:41

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat