»Věšáky« nikdo nechce: Co můžeme dělat proti povislým prsům?

Ve dvaceti se něčím jako povislá ňadra rozhodně netrápíme. Není proč – náš dekolt (ať už se pyšní jakoukoli velikostí) vypadá prostě skvěle. Jenže s přibývajícím věkem to naše prsa „táhne dolů“. Proč?

Většina žen se snaží povislým ňadrům bránit zuby nehty. A tak je internet plný zaručených rad, jak se jim vyhnout. Které fungují a které ne?

Rada č. 1: Vzdejte to, je to přirozený proces

Skutečnost: Bohužel je to tak. Ale vzdávat se nemusíte.

Tak jako na pokožku všude jinde po těle, i na tu pokrývající ňadra působí čas. Dodávka kolagenu a elastinu postupně klesá, a tak ňadra klesají. Navíc po přechodu dochází i ke změně struktury prsou, ukládá se v nich více tuku. I to přispívá k jejich poklesu.

Prsům pomůžete zdravým životním stylem – stravou bohatou na vitaminy, antioxidanty a kolagen, ale také nikterak extrémním pohybem (případně ochranou ňader sportovní podprsenkou, pokud cvičíte intenzivně).

Rada č. 2: Speciální podprsenka zabrání povislým prsům

Skutečnost: Ne, nezabrání.

Stárnutí a gravitaci prostě neošálíte. Podprsenka vám zajistí, že si toho okolí nevšimne (dodá prsům potřebný tvar). Ale pokud vám výrobce tvrdí, že díky jeho podprsence nebudete vědět, co to povislá ňadra jsou, je to jen reklamní trik. Výjimkou jsou sportovní podprsenky, které při intenzivním pohybu brání tomu, aby se tkáň ve vašich prsou poškodila (a tím vlastně ňadra chrání – ovšem ani ona nezabrání stárnutí).

Rada č. 3: Posilování je skvělým způsobem, jak povislým ňadrům předejít

Skutečnost: Kéž by. Je to především zdání.

Prsa jsou tvořena převážně tukem, nikoli svaly, a tak v nich nemáte co posilovat. Výhodou pohybu a posilování ovšem je, že zpevníte jejich okolí, a tak dodáte svému hrudníku mladistvější a pevnější vzhled.

Rada č. 4: Nekoj, jinak si zničíš prsa

Skutečnost: Je to hloupost.

Studie otištěná v časopise Aesthetic Surgery Journal v roce 2008 dokázala, že kojení není rizikovým faktorem pro povislá prsa. Ovšem co rizikovým faktorem je, je samotné těhotenství. Pokud totiž příliš přiberete na váze, mnohem více se vám zvětší i prsa, co vede později k povolené pokožce. Samozřejmě se vlivu těhotenství na svá ňadra neubráníte, ale pokud si uhlídáte zdravý přírůstek na váze během těchto 9 měsíců, výsledný efekt nebude nijak velký.

Rada č. 5: Nesmíš kouřit, to prsům škodí

Skutečnost: Je to tak.

Několik studií potvrdilo, že látky obsažené v cigaretovém kouři narušují tvorbu kolagenu v pokožce. A ta pak ztrácí pružnost a pevnost (i proto mají kuřáci mnohem více vrásek). Tím pádem na ni gravitace působí mnohem silněji a kuřačky se musí smířit s tím, že budou s povislými prsy bojovat mnohem dřív než jejich nekouřící kolegyně.






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat