Jak ochránit vlasy před škodlivými paprsky? Domácí maskou!

V létě bychom neměli věnovat zvýšenou pozornost pouze ochraně pokožky, ale také vlasů. Nebezpečně je totiž vysušuje slunce a může je nepříjemně poškodit. Zmírnit jeho účinek ale můžete jednoduše – pomocí dobrot ze spíže!

Domácí masky jsou hit. Vyjdou levněji než kupované, jsou nenáročné na přípravu a navíc jsou čistě přírodní. Používejte je jednou za týden. Výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Které masky jsou pro léto nejvhodnější?

1. Hřejivá olivová

Hodí se především pro suché vlasy. Ale dopřát ji své hlavě může kdokoli. Olivový olej patří k tradičním „zkrášlovadlům“ už po staletí. Tak toho využijte!

Jak na to: Nahřátý olivový olej (pozor, teplý, ale ne horký!) důkladně vmasírujte do vlasů a pokožky hlavy. Zabalte do potravinové fólie či igelitového sáčku, překryjte ručníkem a nechte 30 minut působit. Poté důkladně smyjeme šamponem.

2. Voňavá banánová

Unavené vlasy získají zpět hebkost, vláčnost a lesk. Banán má totiž vysoký obsah sacharidů, cenných vitaminů (A, B a C) a rovněž draslíku.

Jak na to: Na masku potřebujete 1 menší banán, 1 lžíci medu a 1 lžíci olivového oleje. Do zahřátého oleje dejte med, který se v něm rozpustí, přidejte rozmixovaný banán. Banán musí být opravdu dobře rozmixovaný, na úplnou kašičku, jinak by se mohlo stát, že se kousky usadí ve vlasech a nepůjdou smýt. Masku naneste na vlasy, překryjte igelitem a ručníkem a nechte působit 20 minut. Poté důkladně smyjte.

3. Chladivá jogurtová

Dodá vlasům vitalitu, pružnost a hebkost. Díky kyselině mléčné obnovuje vyvážené pH, vyživuje a hydratuje vlasy.

Jak na to: Smíchejte 3 lžíce bílého jogurtu, 1 žloutek, lžíci olivového oleje a pár kapek citronové šťávy. Vzniklou směs naneste na vlasy a nechte 20 minut působit pod igelitem, převázaným ručníkem. Na závěr vlasy umyjeme běžným způsobem.

4. Vyživující vaječná

Suchým a unaveným vlasům dodá vitalitu a lesk. Žloutek obsažený v masce hydratuje a současně očišťuje vlasovou pokožku, dodá objem, lesk, vlasy zpevňuje a posiluje. Obsažené proteiny vyplňují poškození ve vlasech.

Jak na to: Smíchejte 2 žloutky a 4 lžíce olivového oleje a pořádně našlehejte, až vznikne krémová hmota podobná majonéze. Naneste na vlasy, přikryjte potravinovou fólií, zabalte do ručníku a nechte působit 30 minut. Poté důkladně smyjte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat