Nedejte vedru šanci

28.07.2015 | Krása a móda

Letní počasí s vysokými teplotami je v plném proudu. Sluneční paprsky s sebou přináší i zvýšený UV index, který není radno podcenit. Pokud okolní teplota atakuje únosnou mez, je třeba vyrazit do protiútoku a bránit se.

V těchto dnech dosahuje UV index v ČR vysokých hodnot – okolo 7. Jedná se o jednotku užívanou při měření slunečního ultrafialového záření, která nám napovídá, jakou bychom měli volit ochranu našeho těla. Jak to vypadá s konkrétními hodnotami UV indexu pro celou Evropu, se můžete podívat například zde.

Opakování je matka moudrosti. Pokud si chcete užít v letních dnech pobyt venku, zopakujte si následující zásady:

* Co se doporučuje na základě UV indexu:

    1 - 2 (nízký): Použití slunečních brýlí.

o     2 - 5 (střední): Použití slunečních brýlí a pokrývky hlavy.

o     5 -7 (vysoký): Stejná opatření jako při nižších stupních, navíc použití opalovacího krému s vysokým UV faktorem.

o     7 - 11 (velmi vysoký): Zdržování se ve stínu mezi 11:00 a 15:00.

o     11< (extrémní): Přes den nevycházet ven ze zděných nebo dřevěných budov, sluneční záření je tak intenzivní, že by vám způsobilo fotodermatitidu (spálilo by vás) během deseti minut.

* Nezapomínejte na vhodné prostředky sluneční ochrany, a to i v situacích, kdy se přímo neopalujete. I během cesty do práce nebo oběda na terase vaší oblíbené restaurace se můžete pěkně spálit. V ideálním případě se paprskům kolem polední pauzy vyhněte úplně - nejrizikovější je doba mezi 11 - 15 hodinou.

* Na citlivé, ale zároveň nejvíce exponované partie používejte ochranné prostředky s vyšším faktorem, při výběru dbejte na svůj fototyp.

* Na hlavu patří klobouk nebo šátek, na oči kvalitní sluneční brýle! Ztenčující se ozonová vrstva má vliv nejen na naši kůži!

* Dodržujte pitný režim a dopřejte ho i své pokožce - speciálně v létě potřebuje účinnou hydrataci, a to

při pobytu na slunci, ale také po něm pomocí přípravků po pobytu na slunci!

SLUNEČNÍ POHOTOVOST DO KAPSY

Daylong extreme SPF 50+ Stick poskytuje spolehlivou ochranu citlivým partiím jako rty, nos, tváře nebo okolí očí. Obsahuje výtažky z máslovníku a extrakt z rostliny Limnanthes. Je odolný proti slané i sladké vodě. Praktickou tyčinku si můžete vzít kamkoli a vejde se do každé kabelky.

Spolehlivá ochrana pro celou rodinu

Produkty Daylong spolehlivě ochrání před nežádoucími vlivy sluníčka celou rodinu. Produkty nově najdete ve čtyřech barevných řadách, které jsou určeny pro dospělé, na citlivou kůži, pro děti a péče o pokožku po pobytu na slunci.

Nevíte, jaký jste fototyp a jak vysoký ochranný faktor použít? Jděte na www.daylong.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat