Komentáře k článku

Eva Hägg 26.09.2021

Dobry den Poradte napsanim me nove "Posledni vule" zanika ta puvodni, ktera byla sepsana cca 20lety? Co je prosim potreba v ni napsat. Jsou potreba podpisy 2 svedsky?

Martina Mullerová 23.06.2021

Dobrý den je možné nechat překontrolovat smlouvu o prodeji nemovitosti? děkuji

anonym 13.06.2021

dobrý den,zaměstnavatel mi vyplácí od ledna letošního roku pouze odpracované hodiny, kterých je v době korona krize třetina než obvykle,k tomu mi proplácí 3 dny dovolené měsíčně a za každý vybraný den dovolené mi dává bonus 1000 kč navíc..dohromady mi dá třeba 12500 kč.. ve smlouvě mám cca 18000. Bere na mě dotace atd.. Jak bych měl tuto situaci řešit ?děkuji..

anonym 13.06.2021

dobrý den,

Libuše Marténková 20.05.2021

Dobrý den máme v katastru věcné břemeno od r.1939 je to v zemi kanál-spíš trubka,soused měl jatka a odváděl vodu do řeky přes náš pozemek,sama věcné břemeno nemůžu zrušit a vnučka souseda která vlastní tento velký dům má svedenou dešťovou vodu do tohoto kanálu,ale voda na břehu nikde nevytéká.Nezjistila by to.kdyby jsme nedělali podklad pod venkovní část tepelného čerpadla a chlapi mi řekli,že mi odněkud teče voda k baráku,nemůžou jít hlouběji.Kanál se nečistil 90 let a sousedka nechce zrušit věcné břemeno a také nechce pročistit kanál neb ho opravit.Prosím kde se mám obrátit na jakého právníka-do jaké kategorie práva to zpadá.Je to vlastně poškozování mého majetku.

Josef 05.05.2021

Dobrý den,investoval jsem zděděné peníze po rodičích do nemovitosti na různé rekonstrukce, která patří manželce,jaký by byl postup v případě rozvodu?Je možné vložené peníze žádat po manželce zpět?

Jaroslav Koleček 27.04.2021

dotaz: z jakého příjmu se mi vypočítá podpora v nezaměstnanosti na úřadu práce,když jsem byl 18.měsíců na nemocenské.Byl mi přidělen invalidní důchod I.stupně a ze zdravotních důvodů jsem dostal výpověd.Děkuji za odpověd.

Hana 23.04.2021

Dobrý den. Přítelovi rodiče se rozhodli že na přítele napíšou dům, ale má ještě bratra který řekl že dům nechce ať ho napíšou na mého přítele,ALE přítelův bratr bydlí v domě s rodiči ale trvalé bydliště má na městském úřadě protože je hodně zadlužený. Mi naštěstí bydlíme sami jinde. A teď přišel přítel s tím že s ním mluvil brácha a že do 14 dní by bylo třeba barák napsat na něj a oháněl se tím že nechce aby o dům rodiče přišly, přitom je to psaný na jejich tátu ale že by prý mohli protože se jmenují stejně i jmenem i příjmením a že by o dům mohli přijít ( podle mě kravina ).Už několikrát na něj byla exekuce i když tam nemá trvalé bydliště a já mám strach když se barák napíše na mého partnera aby jsme se do něčeho nenamočili. Prosím poraďte co s tím. Předem moc děkuji

Milena 12.04.2021

Lesní správa nam vykacela omylem kus lesa, a nyní nám chce uhradit jen cenu dřeva -minus náklady těžby . Musíme s tím souhlasit?

Milena Junová 12.04.2021

Prosím o radu, vlastníme s bratrem pozemek louku, která vede vedle cesty, chataři a usedlíci nám jezdí přes louku a jsou tam vyježděné koleje, jak se máme bránit. dekuji

Alexandra 20.06.2020

Dobrý den. Měla bych dotaz co by znamenalo pro mne a mé dvě děti kdybych se rozvedla v insolvenci. Děkuji a přeji hezký zbytek dne.

Mirek 14.02.2016

Dobrý den , mám dotaz , co se může stát osobě, která dala do pití druhé osobě do pití nějakou zakázanou látku a potom to na policii přizná,aby druhá osoba nepřišla o řidičský průkaz,může být za tento čin trestně stíhaná?

Milena 16.10.2012

Dobrý den. Půjdu přímo k problému. S přítelem budeme spolu dva roky a nyní jsme si koupili dům. Přítel je taktéž dva roky rozvedený a z manželství jsou tři děti. My dva se také chceme jednou vzít a mít děti, ale brát se zatím nebudeme, budeme prozatím jako druh, družka. Řešíme tu věc, že pokud by se příteli něco stalo, ať už teď nebo za osmdesát let a my nebyli stále oddáni, tak jaké právo na náš společný majetek, především dům a vše okolo něj, bude mít jeho ex s dětmi? A pokud by jsme se přeci jen vzali dříve, tak jaké to bude pak? Budou moci nárokovat i tak nějaký podíl na domě, pokud je napsaný na mě a na přítele? Pokud ano a to i pokud by jsme se vzali, tak jsme se chtěli zeptat, zda by to šlo nějak ošetřit a jakými způsoby. Chceme udělat opatření, kdeby nedej bůh se něco přihodilo, protože jeho ex a už i děti se s prominutím chovají jako hyeny, což bylo potvrzeno u vleklého rozvodu kvůli majetku na který ona, jak soud rozhodl právo neměla a měla naopak platit příteli. K dodání, děti jsou v její péči a s přítelem ještě nyní bydlíme v jeho bytě, který budeme pronajímat. Když jsme se o tomto tématu bavili, tak nás napadla jedině závěť ve které napíšeme, že byt by byl dětí. Avšak nevíme zda je to vhodný způsob na tento případ a zda by to hlavně pomohlo, ale závěť jako taková se nám příčí a byli bychom rádi, kdeby to šlo udělat jinak a nebo nejlépe, stačila pouhá naše svatba.Děkuji mnohokrát za odpověď

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat