Na začátku a na konci: Jak šel čas s hvězdami z Harryho Pottera

Před deseti lety byli dětmi, dnes jsou z některých módní ikony. Jak se změnily hvězdy z filmů o Harrym Potterovi?

Emma Watson

Herečka, která ve filmech ztvárnila postavu Hermiony Grangerové, stihla kromě herectví ještě studium na Brown University, reklamní kampaň pro Burberry nebo třeba navrhnout kolekci oblečení pro značku People Tree. Rozruch vyvolala v srpnu 2010, kdy se objevila na veřejnosti bez dlouhých vlasů.

„Moje mamka měla vždycky krátké vlasy a já jsem přesvědčená, že ženy s krátkými vlasy jsou krásné. Po dobu natáčení Harryho Pottera jsem si nesměla vlasy ostříhat, takže jen co jsme s filmováním skončili, šla jsem do toho,“ vysvětlovala tehdy.

Když v březnu letošního roku Emma Watson přerušila studia na Brownově univerzitě v USA, škarohlídi hned spekulovali o tom, že na náročnou školu prostě nemá. Představitelka Hermiony z Harryho Pottera ale tvrdila, že právě poslední film o čarodějích z Bradvic a závazky vůči němu jí nedovolí věnovat se studiu. Teď je po premiérách a Emma se vrací do školy. V současnosti je Emma tváří Lancome a do kin brzy zamíří dva filmy, v nichž hraje.


Foto zleva: Emma v roce 2000 - 2001 - 2002


Foto zleva: Emma v roce 2002 - 2003 - 2004


Foto zleva: Emma v roce 2004 - 2005 - 2006


Foto zleva: Emma v roce 2007 - 2007 - 2008


Foto zleva: Emma v roce 2010 - 2010 - 2011


Foto zleva: Emma v roce 2010 - 20011 - 2011

Daniel Radcliffe

Poté, co v jedenácti letech porazil tisíce ostatních uchazečů o roli „brýlatého čaroděje s jizvou“, se mu kompletně změnil život, i když on sám se snažil zůstat při zemi: „Byl jsem normálním dítětem, stát se výjimečným jen proto, že si mě vybrali pro jednu roli, se mi zdálo bizarní.“ Aby se zbavil nálepky „Harry Potter“, vyzkoušel si mezi filmováním i divadlo (především bulvár zaujala skutečnost, že ve hře v jednu chvíli vystupuje v podstatě nahý). V současnosti Daniel exceluje na Broadwayi v muzikálu How to succeed in business without really trying.


Foto zleva: Daniel v 2001 - 2002 - 2005


Foto zleva: Daniel v 2006 - 2007 - 2009


Foto zleva: Daniel v 2009 - 2010 - 2011

Rupert Grint

S postavou Rona Weaslyho jej spojuje nejen kštice rezavých vlasů, ale také smysl pro humor nebo třeba strach z pavouků. „Vždycky jsem měl pocit, že je mi Ron hodně blízký,“ svěřil se před nedávnem médiím. Jeho neoddiskutovatelného hereckého talentu si povšimli i režiséři nespjatí se sérií o Harrym Potterovi, a tak jsme mohli Ruperta vidět v několika dalších filmech, například ve snímku Lekce řízení. V příštím roce jej budeme moci vidět dokonce ve válečném filmu.


Foto zleva: Rupert v roce 2000 - 2002 - 2004


Foto zleva: Rupert v roce 2005 - 2006 - 2007


Foto zleva: Rupert v roce 2009 - 2010 - 2011

Tom Felton

Představitel Draca Malfoye se jako jeden z mála dětských herců účinkujících v Harry Potterovi objevil na plátně či televizi ještě před uvedením kouzelnické série. Čeští diváci si jej možná vybaví z filmu Anna a král. Popularitu mu však zajistila až role Draca. „Myslím, že jsem tu roli částečně dostal díky svému umění lhát. Na prvním konkurzu se nás ptali, která část knihy se nám nejvíce líbila. Jenže já jsem knihu nikdy nečetl, a tak jsem odpověděl stejně jako kluk přede mnou,“ vzpomíná Tom. Také jeho herecké schopnosti mu zajistily další filmové příležitosti – v budoucnu jej uvidíme ve dvou snímcích.


Foto zleva: Tom v roce 2002 - 2004 - 2011

Bonnie Wright

Roztomilá sestra Rona Weaslyho Ginny se postupně změnila v mladou dámu. A s ní i její představitelka. Fanoušci Harryho Pottera s napětím očekávali, jak se jejich oblíbené postavy vypořádají ve filmu Harry Potter a Princ dvojí krve s líbací scénou, kterou Ginny a Harrymu předepsala v knize Joanne Rowling. „Bylo docela těžké líbat někoho, koho tak dlouho znáte, navíc před celým štábem,“ odpověděla Bonnie před časem. „Ale jsme s Danielem oba herci, takže jsme to zvládli, a myslím, že scéna dopadla dobře.“ V dubnu se mladá herečka zasnoubila s Jamiem Campbellem Bowerem, který se v kouzelnické sérii rovněž mihl (jako mladý Grindelwald), diváci jej mohou znát i z filmů Stmívání.


Foto zleva: Bonnie v roce 2004 - 2006 - 2007


Foto zleva: Bonnie v roce 2008 - 2010 - 2011

Matthew Lewis

Herec, který ve filmech ztvárnil Nevilla Longbottoma, byl fanouškem Harryho Pottera ještě předtím, než se zúčastnil konkurzu. „Když jsme přišli na konkurz, dostal jsem pořadové číslo 743 a čekali jsme víc než 4,5 hodiny, než na mě přišla řada. Moje mamka se mě neustále ptala, jestli nechci jít pryč, a slibovala mi, že když půjdu, koupí mi něco u McDonalda,“ vzpomínal se smíchem Matthew. Zatím žádný nový film sice netočí, pořídil si ale nové tetování.


Foto zleva: Matthew v roce 2004 - 2007 - 2011

James a Oliver Phelpsovi

Miliony diváků si získali jako zábavní Fred a George Weaslyovi. Ačkoli ve filmu se tahle dvojčata skvěle doplňují, ve skutečném životě rozhodně nejsou tak provázaní, vlastně jsou tihle mladí muži naprosto rozdílní. „Máme dost odlišné povahy. Zatímco já mám tendenci bavit své okolí, Oliver je mnohem uzavřenější a citlivější,“ uvedl James v jednom z rozhovorů. Poté, co dokončili práci na Harry Potterovi, mohli konečně shodit zrzavou barvu vlasů a vrátit se ke své původní, která je o něco víc dohněda.


Foto zleva: James a Oliver Phelpsovi v roce 2002 - 2004 - 2011






Celkem 5 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat