Modelingové krásky: Stále frčí "staré vykopávky"

Časopis Vogue vyhlásil desítku žen, které měly největší úspěch v modelingu za posledních deset let. Anketa přinesla překvapení. Mezi nejúspěšnější modelingové krásky se totiž probojovaly i "staré vykopávky", které by podle pravidel proměnlivého módního průmyslu měly být dávno za zenitem.

Claudia Schiffer a Naomi Campbell už překročily čtyřicítku a Kate Moss se zase "plácala" v drogové závislosti. Všechny byly na vrcholu zejména v devadesátých letech. Kate pracuje i dnes naplno a usmívá se z titulních stránek magazínů. Naomi se drží na špičce už neuvěřitelných pětadvacet let a Claudia stále dostává zakázky díky svému německému ledovému šarmu, krásným vlasům a možná také lehké podobě se slavnou B. B.

Potížistka Kate Moss

Kate Moss (38) byla objevena když se v roce 1988 vracela z rodinné dovolené na Bahamách do Anglie. Na letišti si jí všimla Sarah Doukas z modelingové agentury Storm. V té době bylo Kate čtrnáct let. Velký úspěch zaznamenala už díky prvnímu fotografování pro časopis The Face, kde se objevila na obálce nahá. Kate byla na modelku neobvykle malá a ve srovnání s ženskými supermodelkami 80. let i velice hubená, a právě proto se stala novým typem antimodelky a odstartovala novou vlnu v modelingu, tzv. waif look (waif znamená anglicky zanedbanec, otrhanec, vagabund).

Stala se postupně tváří téměř všech významných značek, na počátku kariéry se proslavila díky kampani pro Calvina Kleina.

Čokoládová Naomi Campbell

Naomi Campbell (42) je královnou přehlídek a největší hvězdou devadesátých let. V patnácti letech ji objevila vyhledavačka talentů agentury Elite. V roce 1988 byla Naomi první černošskou modelkou, která se objevila na obálce francouzského Vogue, poté britského Elle.

Patřila mezi hvězdnou pětici topmodelek. Mnoho černých modelek dnes může Naomi děkovat, že jim vyšlapala cestu. Naomi nepochybně patří mezi největší topmodelky.

Plavovlasá Claudia Schiffer

Claudia Schiffer (41) vyrůstala v Dusseldorfu (Německo), máma byla žena v domácnosti a otec právník. Jako dítě nikdy netoužila stát se modelkou, doufala, že se stane úspěšnou právničkou v otcově právnické firmě.

Vše se změnilo v den, kdy vyrazila s přáteli na party, kde si jí všiml modelingový agent Michel Levaton, a okamžitě jí nabídl práci v modelingu.

Claudia neváhala, ihned nabídku přijala a odletěla do Paříže na první focení. V ten den se narodila nová velká hvězda. Její první fotky se objevily v magazínu Elle. Zájem projevily i americké magazíny a zanedlouho se v 5 amerických a 7 evropských objevila. Claudiiny blonďaté vlasy a pronikavé modré oči ji činily neodolatelnou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat